Återkomsten till styrketräningen… tankar!

Sådärdå, efter nära 2 månaders frånvaro från gymet (World Class) så masade jag mig dit på lunchen. Även om det är några tävlingar kvar så är jag lite mentalt och halvfysiskt redo att börja göra dom grejjor som jag tror ska gynna mig 2014, där är knallhårda benpass en av grejjorna. Så det var dags idag, planen är att ha ett sådant pass per vecka nu under hösten/vintern. Planen är tungt och förhoppningsvis bygga lite mer benmuskler till nästa säsong, om jag lägger på mig 5 kg muskler under vintern tror jag knappast skadar, snarare tvärtom. Visst jag kan väga in att jag blir (kanske) sämre uppför, men det lär bli marginellt och om vi ska vara ärliga, hur många tävlingar i Sverige har backar där det ens gynnar en cyklist med en klättrarprofil? Dom flesta backar klarar man av att ”puncha” sig uppför med ett fåtal undantag… Så går mina tankegångar. Nu när passet är gjort är jag mest orolig för hur det ska kännas när jag om några timmar reser mig från min kontorsstol, kommer benen vika sig? Risken är överhängande…

Räknar med att trampa av lite lätt en halvtimma ikväll, då har jag gjort tre riktigt geniuna träningsdagar då jag hamrade in 9 x 1/1′ igår kväll på trainern.

Nu ska jag lyckas variera mig med att cykla ute lite imorgon och några dagar framöver.

2 reaktioner på ”Återkomsten till styrketräningen… tankar!

  1. K augusti 21, 2013 / 11:02

    5kg muskler på benen under en vintern? Vad tänkte du äta?

    • swyzak augusti 21, 2013 / 11:20

      Vet inte? Men jag skrev inte specifikt 5 kg benmuskler… Det är en höftad summa såklart, det är mer tanken som räknas än hur många kilo muskler det genererar. Men förvandligen från löpare till cyklist har under 1,5 år gett +5 kg utan direkt specifik styrketräningför benen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s