Olshyttebacken revisited

Ja, idag var det så dags för Olshyttebacken igen, senast det begav sig var i början av juni. Jag visste ju lixxom vad som väntade oss… Contis scoopade upp mig och sedan parkerade vi bilen i Hedemora och värmde till backen.
Image
Contis steker bredvid min cykel innan vi rullade iväg… Då var benen bra (mina alltså)!

Vi intalade oss att vi skulle ta det lugnt upp först den första vändan och jag skulle ju släppa Contis, det var planen… Men det är ju det som är så skönt med planer att dom är till för att avvika från. Jag sög mig fast på hjul hela vägen upp och kunde konstatera en tid klart under den snabbaste jag körde upp i juni, hur skulle det här gå? Intalade mig att jag skulle slå av på farten sedan så jag skulle överleva, men det är svårt när man satt tonen i ett pass, man har rytmen så att säga och även om jag försökte ta det lugnt så gick det nog på ungefär lika snabbt hela tiden. Det var bara antalet upprepningar som tog ut sin rätt och sänkte tiderna upp. Sedan mötte vi Fritz i backen och fick en kortare pratstund innan lidandet kallade på oss igen.

Inför sista kände sig Contis kass i benen och gick upp på sparlåga, jag själv ville verkligen köra järnet och lyckades göra den sista till den snabbaste också, det blev bara 8 stycken, men alla dom var snabbare än den snabbaste jag körde i juni… Alltid kul när man kan mäta framsteg så tydligt.

Ni kan se hela passet här, ni får bortse från att Garmin fick spel och plottade i skogen vid ngt tillfälle och uppenbarligen på utförskörningen också, jag var aldrig uppe i 94 km/h.

2 reaktioner på ”Olshyttebacken revisited

  1. Jonas Bohr augusti 24, 2013 / 17:19

    Snyggt kört i backen. Verkar ju stämma rätt bra det där med övning och färdighet:-)

    • swyzak augusti 24, 2013 / 20:20

      Tack, alltid skönt när man ser att träning ger något. Nu ska det bara omsättas i tävlingarna om 2 veckor…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s