Festcrossen – rapport och bildbomb!

När man lägger ner mycket tid i planering och skapande av en grejj är det alltid kul när utfallet blir bra. Vi började skissa på Festcrossen jag och Contis för drygt en månad, vi har bollat bansträckning otaliga timmar på facebook och vi har provkört olika lösningar på träning. Idag efter loppet när så många sa att det var en kul och bra bana är det värt allt slit, och dom 3 timmar vi la ned på att banda upp banan på förmiddagen, jag var helt slut när hade gjort det så jag var tveksam till om jag ens skulle orka köra….
Image
Bandat like a pro…

Vid 13-tiden stod vi 16 stycken på start för det vad jag vet första ever CX-loppet i Västerås, nu var vi bara 4 stycken med CX, resten med MTB. Och ärligt var jag skraj att bli sååå ägd av dessa MTB-rävar som ändå har en cykelteknik jag inte har, det såg jag bara på ett uppvärmningsvarv med Erik Åkesson, killen kunde hantera sin cykel, jag var en sopa…

Nåväl, starten gick och jag kom min vana trogen iväg kasst men började avancera, min största skräck var att jag skulle ha för mycket att ta igen när jag väl tagit mig fram. Nu funkade det ganska okej. Och när vi nådde hårnålarna på stranden på varv ett låg jag trea tror jag med bara Contis i spets och MTB-Magnus framför. Nu stundade den feldoserade och svåra högersvängen som jag hade problem med igår på träningen och inte klarade att cykla runt alls… Hade arbetat mig om MTB-Magnus då och gick runt den rätt bra för en man som inte kan svänga höger.
Ser att Tony inte går för fullt i täten och varför skulle han, efter några varv är jag ikapp och kan ta hans rulle, som jag tappar varje gång efter springbacken där klossar och pedaler sopar igen helt. Och det tar mig 1/4-dels varv innan jag är ikapp igen och inte kan jag slappna av då MTB-Magnus ändå har oss inom synhåll. Vid ett tillfälle går jag ändå om Contis och hoppas lite att han inte ska ha dagen, men han drar ändå det längsta strået och blir segrare med eder bloggare på andra plats. Det kändes bra idag, cykeln betedde sig optimalt och jag körde rätt bra för att vara jag. Ett mycket lyckat arrangemang, det gör vi om, jag har ett projekt kallat Novembercråssen i bakhuvudet, helgen efter CX-SM… Återkommer! Nu den däriga bildbomben….

Jag och MTB-Magnus in i den där jävliga högersvängen jag inte kan cykla i...
Jag och MTB-Magnus in i den där jävliga högersvängen jag inte kan cykla i… Foto: Björn Westergren
Jag ska snart upptäcka att jag inte får i min högerpedal, bummer! Foto: Björn Westergren
Jag ska snart upptäcka att jag inte får i min högerpedal, bummer!
Foto: Björn Westergren
Vi fick väl springa lite idag också, det är väl för härligt. Foto: Björn Westergren
Vi fick väl springa lite idag också, det är väl för härligt.
Foto: Björn Westergren
Jag springer väl lite till, lika bra. Foto: Björn Westergren
Jag springer väl lite till, lika bra.
Foto: Björn Westergren
Alltid kul när man faktiskt kan se att Contis är sliten också. Det stärker mitt självförtroende, jag ligger säkert på rulle bakom trädet. Foto: Björn Westergren
Alltid kul när man faktiskt kan se att Contis är sliten också. Det stärker mitt självförtroende, jag ligger säkert på rulle bakom trädet.
Foto: Björn Westergren
Ett av alla dessa igångdrag, kämpa benen! Foto: Björn Westergren
Ett av alla dessa igångdrag, kämpa benen!
Foto: Björn Westergren

 

 

 

 

 

En reaktion på ”Festcrossen – rapport och bildbomb!

  1. Caj aka Dr 7 oktober 26, 2013 / 15:27

    Kanonbra kört och med jättefina bilder. Var på Valles spinningpass men vi ses snart på stan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s