Benpass och artros

Festade till det med ett benpass på lunchen idag, slitsamt men samtidigt bland det roligaste man kan göra i styrketräningsväg. Ett tillfälle där man verkligen känner att all möda man lägger ner verkligen till 110% är något man har nytta av under den kommande säsongen.

Jag var lite osäker på hur pigg jag skulle vara då min artroshöft hade en mindre bra period inatt. Hade svårt att hitta ett läge att sova där den inte gjort ont, nu var jag pigg ändå tack och lov. Detta för mig in på just ämnet artros, dom flesta som får veta att jag har det i höfterna frågar mig spontant: ”Men det funkar bra att cykla iallafall?”. Och om ni är nyfikna på det så kan jag säga så funkar det bra, bra innebär dock inte alltid utan smärtyttringar alla gånger. Det som är bra är att det inte blir värre eftersom stötmomentet är borta, smärtan eller dom tillfällen den gör sig påmind är något jag lärt mig leva med mer eller mindre. Vet inte hur jag på ett bra sätt ska förklara när den kommer, men den gör mig medveten om att den finns där mer eller mindre dygnet runt på något vis. Att ligga i soffan för länge i samma läge till exempel ogillas starkt, att pressa benets rörlighet i ytterlägen innebär obönhörlig smärta. Nu jobbar jag konstant genom styrke/rörelseövningar på att bibehålla/utöka rörligheten. Jag brukar förklara smärtan eller känslan som att ha tandvärk i höften när det är som värst, nu går det i perioder och det är svårt att förutse vad som kan föranleda mer eller mindre smärta. Det jag vet är att jag inte tänker låta det hindra mitt cyklande och nå dom mål jag uppsatt med den, ska det falla på något så är det inte min artros. Så, ja det går bra att cykla!
Image
Läkarens utlåtande kring rtg-bilderna.

På det hela, det går riktigt bra med träningen nu. Som Boonen påpekade på ansiktsboken att han skulle vilja ha lite av min motivation, jag en ruggig motivation mot kommande säsong och jag ämnar hålla i den och göra det snuskigt svårt för någon att hålla min rulle i vår…. typ… Ok, jag kan tillåta Conttis att få hålla den, för jag har lite att betala tillbaka där. Motivation folks!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s