KICK OFF WEEKENDER coming up!

Japp, till helgen blir det kick off för VCK:s tävlingssatsande cyklister för säsongen 2014. Ska bli ruskigt roligt, givetvis är det mycket fokus på träningsbiten då jag för egen del planerat in 4-5h distans på lördagen och 3 h på söndagen. Siffrorna på intervallerna jag kört i veckan talar sitt tydliga språk, långa distansrepor gör gott för formen, så att man inte behöver träna längre än 3 h bara för man ”bara” tävlar 80-90 km köper jag inte. Du vill kunna vara stark under lopp och inte vara helt beroende av andra att ta dig hela vägen till en slutraka, eller så resonerar jag iallafall. Se bara på en 10 000 meterslöpare av ypperstavärldsklass, dom harvar långpass på 25-30 km ändå, varför? För att dom blir bättre av det, så enkelt är det. Nu svävade jag ut lite, lätt hänt!

Nåväl, även lite sociala bitar är planerade på lördagskvällen, så det är en helg som jag verkligen ser framemot.
Image
Hoppas att det ser så här najs ut i helgen, förutsättningar finns. Fyndade bilden på VCKs fb-sida så jag har ingen att ge fotocred för den, hoppas ingen bittrar ner sig. Grym bild som fångar det fina i vintercyklingen.

5 reaktioner på ”KICK OFF WEEKENDER coming up!

 1. Klas Widen januari 14, 2014 / 11:36

  Är det bästa att cykla med dubbdäck på vintern eller fungerar välmönstrade mtb-däck bra också?

  • swyzak januari 14, 2014 / 12:01

   Jag har alltid kört dubbat, men inte fulldubbat (vilket jag inte gör nu heller). Men jag var faktiskt inne ett tag på att köra 32 mm´s Grifos (CX-däck) på vintern också, ändrade mig dock. Jag tror att om snön inte blev så packad så den blir stenhård och därmed rätt hal så skulle det funka utmärkt med odubbat. Dock har ju däck som är gjorda för vinterkörning en annan gummiblandning så är mer lämpad för det, vanliga däck kan ju bli hårda istället och därmed halare därav. Så det generella rådet är dubb och inte jättehögt tryck i däcken.

 2. Klas Widen januari 14, 2014 / 21:23

  Jag funderar också lite grann på hjul till racer. Jag har hjul i 4000 kronors klassen idag och skulle vilja byta upp mig lite. Funderar på Dura Ace C24. Vad tror du om det? Ambitionen är sub9 på VR. Måste man byta kedja också om man ska parallelköra med olika hjul?

  • Caj aka Dr 7 januari 14, 2014 / 21:54

   Det är lugnt med samma kedja till olika hjul och Dura Ace är fina hjul. Ett par tubhjul är lättare men också jobbigare att byta och limma dit.

  • swyzak januari 15, 2014 / 06:08

   Hjul är väl den största enskilda förbättringen man kan göra på sin cykel och jag utgår från att du inte kommer bli besviken på ett par Dura C24. Det är skillnad på hjul och hjul, du kommer märka det, garanterat. Kör hårt mot VR nu…!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s