Wåffelcrossen – gemyt, näsknäppa och lera

Jag har varit i Jönköping och kört cross, jag gillar cross, jag gillar Jönköping, i Jönköping gillar man cykel, jag gillar det! Tack alla folks för ett sjujävla gemyt och så kul att träffa alla live and direct: Anna, Elna, Fredrik, Eskil och Jossefru.

Idag har jag även fått känna mig som Sven Nys för en stund, jag, Björn och hans pappa tog husbil ner till Jönköping, värsta Nys-upplägget lixxom. Att sedan Björns pappa hade den goda smaken att spola av våra cyklar efteråt medans vi duschade i husbilen gjorde det hela ännu mer pr0. Där slutade dock alla likheter med Sven Nys, han hade förmodligen dominerat runt banan idag, det gjorde inte jag kan jag redan direkt spoila med att säga.

Efter att ha kollat banan så insåg man att det inte gav direkt mycket möjligheter att köra om och att det var en enorm fördel om man var vass på MTB eller körde på en. Det var mest lerhala partier, meterhöga löphinder, sand, löpbackar och ett epiiiiiiiiskt (nu använder jag det igen) lerparti med 10-15 cm lera i bästa belgisk stil kryddat med gräs, ni hör ju vilken fest det var. Att jag och Björn var så snälla att vi parkerade oss längst bak i starten var ju det i sig dumt. Med väldigt få omkörningslägen så blev det korvstoppning i ett helt varv minst, där dog tyvärr lite mojo.
Wåffelcross_löphinder
Över löphindret första gången, som ni ser är det ungefär lika högt som mina ben. Stefan Holm hade gillat det. Foto: Janne Bäreteg

Gaskade mod i mig själv och började försöka plocka folk där jag kunde och det började väl kännas lite bra sådär, förutom att sanden och lera gifte sig perfekt med varandra och det började bli klurigt att komma i och ibland även ur pedalerna…
Wåffelåkning
Här jagar jag väl på riktigt bra ändå. Foto: Björnpappa

wåffelcross_löpning
Full fart uppför asfalten efter trappan. Foto: Björnpappa

Några varv senare var det lite en riktig motivationsdödare när jag klotade in i en busken på den lilla skråiga hala lill-klacken. Så sista 10-15 minuterna så rullade jag bara in bra teknikträning och försökte ta in atmosfären.
Wåffelcross_uppgiven
En lätt uppgiven blick faktiskt. Foto: Björnpappa

Bara att rulla runt och se hur alla peppade och hejjade runt banan var grymt, Jönköpingfolks gillar det här med cykel som sagt. Lika kul var det att se hur alla i alla åldrar och sådär var med och kämpade efter bästa förmåga.
Lercykeln
Så här ”ska” väl en cross se ut egentligen, jag har nog aldrig haft en så skitig hoj.

Lerklossar
Om jag funderade varför jag inte fick i klossarna i pedalerna sista varven behöver jag ju inte undra över det längre…

Skärmavbild 2014-10-26 kl. 18.08.14
Björns pappa proffstvättar våra cyklar… Den lyxigheten! Foto: Björn

In alles en skittrevlig dag med grymt sällskap hela dagen, nu är jag ärligt lite spak efter ha gått upp 03.45 imorse. Men Jönköping vi kommer tillbaka, förhoppningsvis redan i år, känns som jag har lite hämnd att utkräva och sedan vill man ju träffa alla glada folks igen lixxom.

6 reaktioner på ”Wåffelcrossen – gemyt, näsknäppa och lera

 1. annamjansson oktober 26, 2014 / 17:56

  Superskoj att ni kom och varmt välkomna tillbaka!

  • swyzak oktober 26, 2014 / 19:00

   We will be back, bra kört idag, kul att det kändes bra!

 2. bjornwestergren oktober 26, 2014 / 19:26

  Allt var bara episkt, allt! Jag vill cykla mera, blev inte tillräckligt trött!

  • swyzak oktober 27, 2014 / 05:17

   Nästa gång får vi se till att bli det….!

 3. Elna oktober 27, 2014 / 07:33

  Hade jag inte vetat att ni skulle komma hade jag nog inte lyckats släpa iväg min trötta kropp till Wåfflan igår – tack för hjälpen 😉 Och hoppas verkligen vi ses snart igen!

  • swyzak oktober 27, 2014 / 08:24

   Dåså, då gjorde vi något bra igår! =) Vi dyker upp igen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s