Kalenderlucka 11 – 5000 m på Källbrinks IP

Godmorgon, idag får ni haka på och springa 12,5 varv tartan…

Ok, Sthlm lös inte upp tillvaron med sitt vackraste väder när jag rattade bilen mot Källbrink, åska, hällregn och sjöar längs med vägarna. När jag satt i bilen på parkeringen utanför Källbrink var det så att jag drog mig för att knata dom 200 metrarna för att hämta nummerlappen, ärligt där och då funderade jag allvarligt på hur det skulle gå att harva 12,5 varv under dom rådande väderhållandena.

Nu blev det bättre och lagom till vi skulle börja värme c:a timman innan starten 20.00 så upphörde regnet och återkom bara i lätt brittisk form under loppet. Så till väsentligheterna: loppet….! Vi var en stor skara löpare uppradade och dom första 200 meterna gick åt till positionering och jag placerade mig bakom Trångsvikens Andreas Bergstedt, sedan hade vi en lucka fram till Jänkar-Brandon och Seas som i sin tur hade lucka till Hofvets Napoleon som iofs bara skulle springa 3000 m. Första 400 m gick för snabbt dryga 73″ enligt egen klocka och första kilometern på c:a 3:06, här gick jag förbi Bergstedt och sedan var det en ren soloresa in i mål… Lite lätt motvind på bortre långsidan, besvärade en smula, men efter att ha tränat på motvindsvallen hela sommaren var skallen med på det… Enligt efterhandsinfo hade jag 9:24 vid passering 3000 m, sjäv hade jag slutat kolla klockan utan bara fokuserade på att hålla god fart, nu började den 4:e och mentalt tyngsta kilometern på ett 5000 m´s lopp… Höll dock ihop det väl, rejält trött sista 800 m och krisade i skallen, kände att om jag höll näst sista varvet utan att resa igenom skulle loppet funka, vilket det gjorde, försökte öka sista 400 m, blev nog bara marginellt för jag var rätt slut då… Skar mållinjen och kollade klockan innan jag helt slut slängde mig på marken, 15:36… Snabbare än jag trodde, snabbare än det kändes, snabbare än jag trodde att jag kunde soloköra ett lopp… Riktigt nöjd, officiellt 15:36.92 och 3:a, klubbkompisarna Jänkar-Brandon och Seas blev etta och tvåa, således en smurfsk trippel på Källbrink…

Tror dock kanske att jag skulle kunna springa något snabbare i ett lopp med mindre soloplogning, ffa framkalla en snabbare sista tusing… Med det inte sagt att jag är missnöjd, långt ifrån…. Mycket långt ifrån!

Skrivet i original 30/7 -10

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s