Them bikes…

Slog mig att jag skulle göra ett litet inlägg om cyklarna som passerat eller faktiskt står kvar i cykelparken sedan jag började cykla…

Skärmavbild 2015-01-08 kl. 20.55.34
Cannondale Caad 8 den första racern (105-grupp), kommer aldrig glömma den fantastiska känslan när jag stack ut på min första runda. Fick höra att man inte skulle köra så långt första gången men jag ville lixxom aldrig sluta cykla den där april-kvällen. Annars ville vevpartiet gärna gnälla en del så den var sin beskärda del på verkstad och då fick jag låna en sjukt trevlig Cannondale SuperSix som nog kan ha varit en av dom roligaste cyklarna jag kört på. Upplevelsen av en rappare cykel och min ambition att tävla var den som fick mig att sälja Caad 8:an i augusti samma år som jag köpte den.

Skärmavbild 2015-01-08 kl. 20.57.56
Canyon Ultimate AL Di2 blev hojjen som klev in för att fylla upp efter Caad 8:an. Jag var först helt övertygad om att jag skulle ha en kolfiberram men efter att ha klurat länge så var den har cykeln mest ”bang for bucks”. Ultegra Di2 kan aldrig bli fel och det var det såklart inte heller. Cykeln och jag gjorde 1,5 säsong ihop och gräsligt många mil, en helt fantastisk cykel.

Skärmavbild 2015-01-08 kl. 20.50.49
Boardman CX Comp blev cykeln som klev in på hösten 2011 för att tjänstgöra som vintercykel. Här ville jag ha en så simpel cross som möjligt för att bara slita på, den kom levererad med Shimano Sora vilket jag körde en vinter med, inte jordens roligaste direkt. Sedan dess är den uppgraderad till en 105-grupp. Tänker jag efter så är det nog en av dom viktigaste cyklarna i min arsenal som får gnugga en himla massa mil på vintrarna och inte får den tillräckligt med kärlek för insatsen heller. Att vi även körde dom första cross-tävlingarna på den här hösten 2013 känns också som ett smärre mysterium när jag nu känner hur tung och orapp den är… Nu kallas den för Pansarvagnen…

Skärmavbild 2015-01-08 kl. 20.52.33
Cube Crossrace (SRam Rival) som jag kom över från Åsa samma höst som vi började tävla på cross. Den fick mig verkligen att uppleva hur en rapp liten crossmaskin kan bete sig och satte nog fart på kärleksaffären till det där med cykelcross på allvar. Att den också hade tubhjul gav ju även det allt en helt ny dimension. Den har numera tumlat vidare för att Katja ska kunna utföra framtida stordåd på cross-tävlingarna.

Skärmavbild 2015-01-08 kl. 20.53.34
Sensa Aero Rapido (Ultegra 6800) som klev in i cykelparken och ersatte min svarta Canyon i och med samarbetet jag hade med Sensa under säsongen 2014 (once more tack för det). Sjukt rolig cykel att köra på och som jag även kommer att ha under kommande säsong såklart.

Skärmavbild 2015-01-08 kl. 20.51.12
Ridley X-Night (SRam Force) sist men absolut inte minst är min nya cross och förmodligen min favoritcykel av alla jag har och har haft. Det var egentligen inte meningen att en ny cross skulle in i parken till denna hösten, men när jag snubblade över den till en prissättning som var fjantig för en sådan cykel så var det svårt att låta bli. Inget jag ångrar och en fantastisk cykel som kommer tjäna mig mången säsong.

Så, hur ser det ut i era cykelparker? Past and present!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s