Hey, cross is coming i år igen!

15506080417_877d115330_z
Den bästa, skitigaste, jobbigaste och roligaste delen av cykelsäsongen är i antågande. Jag talar såklart om cross-säsongen 2015. Hela årets stora mål för mig egentligen, problemet som i och för sig är ett angenämnt sådant är att det har varit för kul att cykla landsväg så planen att träna mycket cross under sommaren har i stort sett uteblivit. Tur då att det kommer ges en del möjligheter att tävla innan den berömda CX-Cupen startar i Göteborg i slutet av september. Redan den 5/9 går enligt rapport den första deltävlingen av Stockholmscupen av stapeln i Södertälje. Helgen efter (11-13/9) blir det en fantastisk cykelfest i Stockholm med stort crossinslag, på fredagen går GP Hans Mård av stapeln i Hellasgården, på lördag eftermiddag går Gärdescrossen, på Stockholm Velothons start- och målområde, det kan bli en grym inramning på det rejset. Den cykelhelgen kröns ju såklart med Stockholm Velothon som jag ska köra med Skoda Cycling Team. Sedan ska jag formtoppa mig inför cupen med några underbara dagar i Paris, sånt kanske man inte ska släppa ut till sina konkurenter, men va sjutton…

OCH som om inte detta vore nog så startar vår träningstävlingsserie – Helgmys i Västerås igen. 29/8 kör vi första deltävlingen ”Sovmorgoncross” med start kl. 14.00, som vanligt 5 varv. Som förra året kommer en cupsammanställning skapas och dom andra deltävlingarna kommer datumen på inom kort, vi räknar med avslutning kring Lucia med en cross till förmån för Musikhjälpen som förra året.

Så om man inte tränat tillräckligt med cross ännu så är det hög tid att börja limma tuberna och träna på igångdragen.
_CD96044
Lite som det ska se ut. Foto: Jeppman

Så, cross is coming i år igen. Hur underbart är det inte, snart står vi där och ljuger för varandra vid cykeltvätten igen. Alla kan ju redan nu börja ladda upp med alla ursäkter varför det inte gick som det gick: fel däckval, fel luftttryck, fel cykelkeps, U name it… En sak är säker alla kommer ha haft lungorna utanpå bröstkorgen under loppet och alla kommer se skitiga och lyckliga ut – cross gör sånt med folk. Lite extra pepp får ni här nedan….

En reaktion på ”Hey, cross is coming i år igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s