Helgmys #6 ett motsols snurr runt Groopen

Imorse när jag vaknade och hörde regnet smattra mot fönstret log jag stort inombords. Det kan bara cyclocross-frälsta cyklister (eller klassikerspecialister) göra, efter en torr höst så skulle vi äntligen få köra lite skitig cross. Dagen till ära skulle vi köra Groopencross-banan motsols, vilket skulle innebära lite nya utmaningar.

Det vräkte formligen ned när jag cyklade ut till Groopen och började lägga ut koner längs banan. Tänkte väl att vi bara skulle bli fyra-fem stycken till start. Glädjande nog var vi 15 stycken till start när regnet lugnat ned sig och vi bara hade kvar dom underbara effekterna av det. En av effekterna vid sådant väder blir såklart att cykeln per omgående låter som om det ska rasa i tusen bitar på grund av all smuts som sätter sig överallt.

Nåväl, fick en rätt dålig start och det tog ett tag innan jag var ungefär där jag ville vara. Benen var garanterat där jag ville ha dom. Helt underbara ben idag, tyvärr sulade jag det med lite för många tekniska missar för att jag ska vara helt nöjd. Eller nöjd ska jag ju vara med att jag aldrig slutade köra, det resulterade ju ändå i en andra plats bakom en Contis som inte gick för fullt idag. Tyvärr drog Daniel punkakortet idag annars hade vi nog haft en bra strid. Nu fick jag ändå fightas med en stark Geiger på hans MTB men kunde med lite igångdrag och mer tryck ändå avgöra på sista varvet och kunde slå av och köra säkert sista halv-varvet. Innan dess hade jag ändå hunnit bli bra trött. Vad kan jag lära mig idag? Kliv av cykeln i tid, att försöka cykla in absurdum och tvingas kliva av för sent ger bara sånt som kostar fart/tid/energi.
12196175_522714737893677_6933215871118549497_n
Full gas ut för varvning en sista gång. Contis skådas i off-camber svängen långt bort. Foto: Daniel Svegmar

Banan motsols blev riktigt bra, en helt annan bana på samma ställe. Det finns mycket potential i Groopen helt enkelt. Idag fick vi även köra off-camber kurvan ”uppför” så att säga. Den hade vi som en feature redan 2013, jag tyckte den var helt galet svår då. Idag gick den galant, så något har ju ändå hänt med tekniken på två år. Ni kan såklart se Strava på allt.
Skärmavbild 2015-11-07 kl. 19.05.00
Skitigt blev det – äntligen!

Bara att lycklig och skitig veva hem och se om barnen hade klarat sig själva, vilket dom såklart gjort med den äran. Världens bästa barn, samma barn som jag nu ska äta godis med…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s