RR Smécrossen och Kringelcrossen

Hej på er! Vet att ni setat som på nålar för att få läsa lite stela rejsrapporter igen, eller hur? Då är väntan över nu, underbart!

Till säsongens sista två rejs hade jag übersällskap i form av S som var med och supportade i lervällingen. Världsklass! Möjligen var det därför jag presterade mina bästa resultat någonsin på cross eller ja på cykel överhuvdtaget.

Smécrossen var ju en lerfest förra året redan, vi trodde att det inte kunde bli blötare än då, ack som vi bedrog oss. Efter 250 meter av bancheck så lät min cykel som den var redo för skroten. Beslöt mig för att bara köra halva banan till förmån för cykeltvätt och tog resten av uppvärmningen på asfalten. Banan var i mångt och mycket som förra året minus strandpartiet, två gånger upp (och ner såklart) i slalombacken igen. För att göra det hela mer spännande hade man gjort ett markarbete i foten av backen, detta gjorde att det bara blev nära nog bottenlös dy med farliga hål där flera gick över styret.

Hade förhoppningar om att få starta långt fram i och med att jag hade letat mig uppåt i cup-sammandraget. Blev dock fly förbannad när jag fick stå i sista ledet med dom efteranmälda åkarna.
Skärmavbild 2015-11-30 kl. 08.52.32
Arg som få innan starten på Smécrossen. Foto: Bengt Almgren

Både arg och lätt uppgiven så hamnar jag som näst sist av alla på i stort sett hela första varvet. Ganska snart inser jag helt otippat att det här med lervälling passar mig rätt bra ändå, folk verkar trött och ha tungt i sörjan och jag kör upp mig hyggligt snabbt. Min enda krycka är kurvtagningen och avsaknaden av bromsverkan, men lär mig snart att anpassa min åkning därefter.

Slalombackspassagen blir en springhistoria för mig, efter vådlig färd nerför ”dödsbacken” helt oklickad i pedalerna inser jag att livet är viktigare. I min fight om vad som ska visa sig vara placering 9-11 så kostar det valet mig två placeringar till sist. Kommer nämligen ikapp och om två åkare från Tullinge respektive Motala. Strulade innan backen och la mig såklart.
Skärmavbild 2015-11-30 kl. 08.52.59
Klotning i ett av hålen nedanför backen. Foto: Bengt Almgren

Fick sedan plikta för löpningen nedför genom att köra ikapp på varje varv. På sista varvet är det jag och Motala-cyklisten som gör upp internt. Jag tappar i backen men lyckas nästan med en sista forcering ta honom i en lerspurt, men når lixxom inte hela vägen fram.
Skärmavbild 2015-11-30 kl. 08.53.16
Löpfajt i backen. Foto: Bengt Almgren

Slutar ändå som 11:a vilket då är det bästa resultatet jag gjort. Trött, lerig och nöjd så kan jag kolla på elitrejset innan jag och S far till Södertälje för hotell och middag. Lite smålyxigt och skönt att slippa gå upp i ottan nästa dag.

Kringelcrossen i Södertälje då? Ännu en lerfest står det klart rätt snabbt, lägg därtill dryga 2 plusgrader och regn under banrekningen (och vid starten). Kör ett varv och inser att det i likhet med Eskilstuna inte kommer bli en snabb bana det här heller, men rolig! Några branta klackar, skråpartier, gruskurvor och sandhinder, vilket fest!

Fest är även att jag får starta i första ledet. Dock frusen och med en småskum känsla i kroppen så peppen är inte total tyvärr. Gör en blek start och ger bort alla placeringar jag kan så att jag är näst sist efter ett halvt varv. Precis som man inte ska göra. Hänger betänkligt med huvudet och gnäller högljutt varpå Markus som ligger bakom säger några peppande ord och så biter jag ihop. Precis som i Eskilstuna passar det tungkörda mig jävligt bra, plockar, plockar och plockar och kör hyggligt bra tekniskt också. Kanske kan jag våga mer i kurvorna men det lär komma. Ut på sista varvet är jag till sist ikapp Enköpings-Daniel och den episka fajten oss emellan är igång igen. Nu kan jag tämligen lätt gå om honom innan klacken ut mot gruspartiet sedan känns det som att jag har bra kontroll på läget. Tyvärr lite för långt fram för att ta någon mer placering så jag kan rulla in som 10:a! Helt sjukt nöjd med den placeringen! Egentligen helt sjukt nöjd med helgens åkning förutom starterna. Som någon sade: ”Fan, om du får ordning på dina starter kommer du ju vara med och slåss i täten!”. Sånt värmer såklart att höra och sporrar inför cupen 2016.
Skärmavbild 2015-11-30 kl. 08.53.40
Köttar väl på Kringelcrossen. Foto: S

Att min avslutning sedan räcker till en 9:a plats i cupen i senior A känns ju även det helt grymt.

Nu har jag sanerat kläder och cykel och försöker ta in säsongen och den sista helgen, det lär dröja för jag är helt hög på cyclocross.

Strava på bägge dagarna hittar ni här.
Smécrossen
Kringelcrossen

Kommer väl en säsongssammanfattning och lite reflektioner i veckan. Jag lär ju inte ha något träningsrelaterat att bjuda på ändå. Möjligen ett eller två gympass för att hålla diabetesen borta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s