Distansmorgon igen och lite klassiskt

God morgon på er, ligger på soffan och maximerar sovmorgonen. Eller jag har avverkat frukost och dammsugning av hemmet, tar igen mig en skvätt innan jag ska hoppa i cykelstassen och cykla ner till ”Berget” och träffa dom andra. Idag blir det bara kort, dryga tre timmar så jag hinner hem till barnena kommer. Eftersom vi ska fira Folke idag så blir det att bygga tårta till tonerna och bilderna av Kuurne Bryssels Kuurne i eftermiddag.
Skärmavbild 2016-02-28 kl. 09.01.34

Det klassiska då? Jo tyvärr kunde man igår återigen konstatera att det finns ett vinterkvävt behov hos vissa (ett fåtal givetvis) bilister att utsätta cyklister för fara. Igår när det var en sådan vårdag så blev det såklart fler cyklister på vägarna och då slår det såklart över för en del, det måste man väl förstå eller? Vi rullade upp på Hallstavägen, två gäng från klubben och kommer till ett krön med en kurva, ett sådant ställe där man inte kör om en bil eftersom man inte ser något. Bilen passerar vår grupp strax innan vi går in i det lilla motlutet och kommer sedan ikapp den andra gruppen, slänger sig alldeles bakom dom på signalhornet. Tutar under hela motlutet när den ”tvingas” ligga bakom, kör förbi dom och fortsätter tuta som om det inte finns någon morgondag. Trafikvettet skiner igenom. Nästa incident inträffar i ett motlut i Hallstahammar där en bilist och medtrafikant ånyo klämmer sig förbi vid möte och passerar Tuna-Jim med hyggliga 20-30 cm till godo.

Aja, merparten betedde sig ju exemplariskt, tyvärr räcker det ju med att ett fåtal inte gör det för att kunna ändra livet för så många.

Nu ska jag iallafall ut och träna och njuta i vårsolen och hoppas att alla vill dela vägen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s