Ska svensk media skriva om cykelsporten överhuvudtaget?

19702329163_0be76ca54e_z
Ibland vill folk på jobbet prata cykel med mig, inte sällan är det när svensk media för en gångs skull skrivit om cykelsporten. När media skriver om cykelsporten i Sverige så är det oftast i samband med doping eller något annat snaskigt skvaller. I det här fallet var det den senaste filmen om mekanisk doping som svensk media givetvis tog till sitt hjärta, eftersom man ändå bara fuskar i cykel.

Min personliga åsikt är att om man skiter i att exponera idrottsliga prestationer inom en idrott kan man lika gärna ge sjutton i att skriva om eventuell doping eller annan fusk. Cykelsporten gör redan allt den kan för att stoppa allt fusk som kan tänkas pågå och det sker oavsett om media bevakar det eller inte, så långt har man idag kommit.

Jag blir mer rädd för överexponerade idrotter (lagsporter) i media. Idrotter som det skrivs löpmeter om varje dag, ur ett idrottsligt perspektiv, men aldrig om doping. Det skrämmer mig. Jag säger inte rakt ut att det fuskas i dessa idrotter, jag säger bara att om man vill fuska i dessa idrotter och komma undan med det så är det inget större problem.

Kort sagt vissa gör ganska mycket, medan andra väldigt lite för att komma till bukt med fusket inom idrotten. Tyvärr är inte bilden som levereras till gemene man i soffan alltid helt rättvisande. I fredagssoffan är dessvärre fortfarande cyklisten, skidåkaren och friidrottaren en idrottare som man misstror som fuskare och media gör allt för att underblåsa detta faktum.

Annonser

4 thoughts on “Ska svensk media skriva om cykelsporten överhuvudtaget?

 1. Cykelkatten april 21, 2016 / 10:46

  Vadå idrott? Cykling är motion. Mys. Det är kul att rulla lite. Så fort det blir sport så är det doping som det skrivs om. Så jävla fucking b. I 99 fall av 100 är det Vättern eller doping som tas upp när icke-cyklisterna på jobbet ska prata cykel. Vilket inte är så konstigt. För det är så cyklingen framställs – mys på folksnivån, doping på proffsnivån. Sorgligt.

  • swyzak april 21, 2016 / 10:50

   Ja, det är himla tragiskt. Men när mest folk vill prata med mig om cykel gäller det doping, eller efter jag körde VR, eller att vi gör fel i trafiken. Ingen vill diskutera sporten cykel, tyvärr.

 2. Micke april 21, 2016 / 15:59

  Kanske har fel men mycket hänger nog samband med att det är ganska dött på duktiga svenska cyklister i världselit, förutom Emma. När Fredrik och Thomas härjade så var det en del press.

  • swyzak april 21, 2016 / 16:02

   Vill minnas att det rätt dött runt Kessiakoff när han körde i bergatröjan i TdF. Han sa väl t o m att dom danska och norska journalisterna på plats var förvånade att Sverige inte hade något journalist på plats. Vi har ju alltid bevakning på plats i överflöd vid fotbolls-VM/EM oavsett om vi är med eller inte. Poängen är att om man bara ska skriva om när det är skit i cykelsporten så kan man låta blir att skriva helt, nu spär man bara på gemene mans bild om att cykelsporten är fuskarnas sport.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s