Att ha kakan och äta den samtidigt – en post om träning, livet och mål!

Vi har alla våra mål vi sätter upp i livet. Det behöver inte vara specifikt tränings- och tävlingsmässiga mål inom idrott, det kan för någon vara att vidareutbilda sig, att sluta röka eller gå ned i vikt till exempel. Vi ska vara medvetna om att dessa och alla mål inte kommer komma utan en uppoffring, det kommer inte alltid vara lätt, det kommer göra ont både mentalt och fysiskt. När man drar igång mot sina mål ska man vara rättvis mot sig själv, man måste inse vad som kommer att krävas och se till att göra det som krävs och mer därtill. För om sanningen ska fram så är det alltid skönare att veta att man inte bara gjort jobbet fullt ut, utan man har gjort det med marginal. Man kan alltså inte ha kakan och äta den samtidigt, den som tror det om sin träning och andra mål lurar sig själv så grovt.

Ett exempel är att jag genom åren fått höra är argumentet om att dom långa distanspassen inte är nödvändiga för oss gubbar eftersom vi oftast bara tävlar 70-80 km. Inget kunde vara mer osant, dessa personer som säger detta är dom personer som inte har det i benen att ens hänga på i 60 km om det börjar köras tävlingslikt. Man kan inte ha kakan och äta den samtidigt.

”To give anything less than your best, is to sacrifice the gift.” – Steve Prefontaine

Man kan inte ha effekten av att vara tränad mot sina mål utan att göra vad som krävs för att nå dom. Nu kommer vi ned på rolighetsfaktorn i det hela och här säger jag att all träning kan inte vara rolig, inte heller kan man enbart välja den träning som är rolig, det vore att lura sig själv, grovt.

”If one can stick to the training throughout the many long years, then will power is no longer a problem. It’s raining? That doesn’t matter. I am tired? That’s besides the point. It’s simply that I just have to.” – Emil Zatopek

Ikväll ska jag göra något jag inte nödvändigtvis tycker är roligt, jag ska sätta mig på Monarken och pressa intervaller. Men det är ett nödvändigt ont för jag vill ha kakan INNAN jag äter upp den.
ska%cc%88rmavbild-2016-12-05-kl-08-23-48
Så avslutningsvis, var rättvis mot dig själv! Sätt mål, i livet, i träningen, men var medveten om vad som kommer krävas för att nå dom och gör jobbet grundligt. Allt annat är orättvist mot dig själv!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s