På söndag smäller det!

God fredag på er! Lite sliten är man allt, har haft tre bra träningsdagar på rad med fyror ute i tisdags, styrkefemmor på Monark i onsdags och benpass på gymet igår. Idag knatar jag till Svettis på lunchen och kör bål, nästan som en vilodag.

Men det viktiga är ju det som händer på söndag: Ronde van Vlaanderen eller Flandern Runt som vi säger här i Sverige. Paris-Roubaix får ursäkta, det är såklart en fantastisk tävling det också, men säsongens andra monument Flandern Runt är något alldeles extra. Tävlandet på dom smala vägarna och dom episka kullerstensbackarna och den extatiska publiken. Det är rätt svårtslaget faktiskt. Till söndagens rejs får Greg Van Avermaet finna sig att vara favorit efter en fantastisk säsong såhär långt med vinst i Gent Wevelgem i söndags som senaste resultat. Förra årets segrare och världens bästa cyklist Peter Sagan kommer säkerligen vara mäkta revanschsugen efter just Gent Wevelgem och Sagan har bevisat att han kan avgöra en cykeltävling lite hur han själv vill. Frågan är hur Tom Boonen kommer stå upp i årets tävling? Det trefaldige segraren (2005, 2006, 2012) har blott dryga veckan kvar på sin karriär som han oavsett resultat kommer avsluta i velodromen i Roubaix nästa söndag. Personligen tror jag inte ”Tomekke” har det som krävs för att hävda sig i Flandern runt längre, men jag blir gladeligen motbevisad. En annan cyklist (givetvis Belgare han också) som visat gammal god storform denna vår är tidigare världsmästaren Phillipe Gilbert. Vanligtvis är han en man för Ardennes-klassikerna men han har som sagt visat på fantastisk form på sistone och tog i veckan både en etappseger och totalen i De Pannes 3-dagars, så ”Phil” är i form. Hur det kommer att gå kan ni såklart se på Eurosport med Vacchi och Adamsson från kl. 13.45 på söndag. Bänka er, det ska jag göra iallafall.
Banan_8
Givetvis inte Flandern på bild här, men väl kullersten i Västerås. Från förra våren när vi provcyklade delar av SM-banan. Eftersom det är fredag så ska jag wattsäkra med hemmagjord pizza och godis med barnen ikväll. Välbehövlig helg i antågande också. Och glöm nu inte söndagen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s