FTP-test då…

Jösses, nu ligger jag i soffan med två stockar till ben, alltså har jag överlevt FTP-testet. Därmed har jag alltså en siffra jag kan förhålla mig till och bygga vidare på min inomhusträning, det känns skönt, men där slutar väl också allt som har med skönt att göra. Ett FTP-test i 20 minuters-varianten är inte skönt någonstans, varken fysiskt eller mentalt.
Skärmavbild 2018-01-23 kl. 18.54.54
Fast jag under hela dagen hade intalat mig att jag skulle öppna konservativt under dom första minuterna för att sedan kunna öka på andra halvan om krut fanns så gjorde jag typ tvärtom. Klassisk rookie-öppning första 2-3 minuterna och jag trodde ärligt att jag inte skulle ta mig genom testet ens, låg på 260-270W där, fick sänka och försöka jobba vidare, rätt tungt när man har 17 minuter kvar och är hyfsat stekt. Tackar väl min kropp för att den har hyfsad förmåga att återhämta sig under belastning, sladdade sedan mellan 240-250W till det var 2 minuter kvar när jag vred upp och kramade ur det sista jag hade. När 20 minuter hade gått tryckte jag på varv-knappen på Bolten och kastade mig över styret och hyperventilerade. 252W mäktade jag med i 20 minuter, kanske hade det kunnat bli något bättre om jag lagt upp det annorlunda, men mest sannolikt hade jag landat rätt nära ändå. Det ger en FTP på 239,4W, kanske något under vad jag hade hoppats på men givet hur det sett ut med sjukdomar sedan november/december så är det väl inte så dåligt. Kollar man W/kg så känns den ju lite trevligare där den ligger på 3,99W/kg, men det är ju bara kul när man klättrar vilket sällan sker här.

Men viktigast var nog att jag fick med mig siffror så jag nu ska förvalta för att höja min FTP en del innan det blir vår. Sedan tar jag med mig att pannbenet ändå fixade testet trots öppningen. Nu är det bara att kötta på, men jag stannar nog i soffan ikväll.

2 reaktioner på ”FTP-test då…

  1. cykelgubbe januari 23, 2018 / 21:06

    Bra kört! Jag kör en annan variant med två 20 minuters intervaller där sista intervallen ska gå på FTP watt. Det är inte skönt det heller 🙂

    • swyzak januari 24, 2018 / 07:05

      Det låter ju svinjobbigt ju…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s