Stakning i ”misärspår”

God förmiddagskaffe på er, saftig träningsvärk idag. Kan det vara ovanan från att musta ur överkroppen på gymet som jag gjorde igår eller en kombination med gårdagskvällens stakning på Vedbo? Som ni läste igår så hade jag ju hoppats på den nya utlovade skatebädden i konstsnöspåret på Vedbo, både den och pistade spår lös med sin frånvaro. Spåren var inte pistade sedan helgen. Så det var tre grunda tungåkta spår igår kväll, eftersom jag var mör i överkroppen så var det lite misspeppande att behöva staka hela passet. Lägg därtill blötsnö som knappast gjorde det mer lättåkt, när man gick ut i ”omkörningsspåret” tog det nära nog tvärstopp så varje omkörning blev en naturlig intervall. Sedan hade vi ju den där backen 300 meter med en snittlutning på 8%, funkade hyggligt att köra skate uppför den fast det var himla sörjigt och skidorna nöp nästan fast i vissa kliv på grund av blötsnön. Plockade den ändå sju gånger och det kändes sedan kan jag säga.
Skärmavbild 2018-01-30 kl. 08.19.10
Känns ändå som det börjar funka bättre att köra skate uppför ju mer man får göra det. Tycker att jag haft en tendens att jobba för mycket med armarna tidigare, det var bättre igår. Som ni ser på bilden som är från ”toppen” av backen så blev det rätt ”klivigt” igår så jag gissar att det skulle kunna gå att åka bra mycket snabbare uppför den än igår. Det blev till sist 12,7 km på 63′ och då var både jag och Folkes slalomträning slut så vi kunde åka hemåt.

Ikväll är planen intervaller på Monarken, hoppas bara att benen har hämtat sig någorlunda så jag kan göra mig själv rättvisa. Sedan ska jag bara ducka lite förkylning som vandrar runt hemmavid så blir det nog bra det här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s