Fööörtiotjugo

Skärmavbild 2018-02-14 kl. 07.41.57
God morgon, bjuder på en samlarbild på en trött gubbe från igår kväll. Slängde mig upp på Monarken tämligen omgående efter vi kom hem igår. Ville klara av veckans tuffaste intervallpass tidigt i veckan så får jag se när jag kan skrapa fram tid och ben för att köra styrkeintervaller. Igår var det dock 4 x 6 x 40/20″ på agendan. Siktade på runt 125% av FTP alltså dryga 300W under dom där tuffa fyrtio sekunderna. Generellt sett så låg jag en bit över det, säg runt 305-315W pendlade det nog mellan. Alltid svårt att lägga band på sig. Efter första serien trodde jag aldrig att jag skulle ta mig genom tre serier till, men som så många gånger förr på cykelintervaller så växer man in i det. Känslan blev bättre till det såklart blev svinjobbigt på sista serien men den kan man ju alltid klara av. Rätt nöjd kunde jag vingla av Monarken och gå och äta semlor. Återhämtning är också viktigt.

Kollade zonfördelningen först imorse och då blev jag inte riktigt lika nöjd, merparten av intervalljobbet låg i zon 6, den anaeroba zonen, vilket var lite högre än jag hade velat egentligen. Samtidigt tror jag som sagt att ett nytt FTP-test är på sin plats nu när jag haft 3-4 riktigt bra sammanhängande träningsveckor så sannolikt stämmer inte zonerna just nu. Ska försöka ta mig i kragen och pressa mig till ett nytt test i nästa vecka.

Idag blir det ett besök på gymet på lunchen och det får nog bli allt vad det blir i träningsväg faktiskt. Känns nästan som att gymkortet kan ha möglat, så länge sedan var det jag brukade det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s