Slakten på åsen i ord och bild

God lunchlåda på er. Jag ska nog vaska mina ben till bättre behövande var väl känslan efter gårdagens intervallslakt på åsen, gick även och bättrade på den känslan med att köra benpass på Svettis nyss allt enligt principen ont ska med ont fördrivas. Benpass är ju annars det enda på gymet som är geniunt roligt, kan bero på att det är då man som cyklist faktiskt kan få känna sig stark, eller?

Nog om det och åter till igår. Planen var ju tröskelintervaller 10/10/10/15′.
Skärmavbild 2018-04-11 kl. 08.30.03
Här står jag och mässar innan passet om hur det ska köras för att syftet med passet ska uppfyllas. Teamade sedan upp med Contis, The Almighty AK, Kalle Sandell och Joakim Frisk. Min Wahoo tappade kontakten med mina wattpedaler i stort sett hela första intervallen, när jag återfick den hade AK satt fart i spets och jag sög mig fast på Contis hjul och wattmätaren visade dryga 460W, not so tröskel som ni kanske förstår, det slet lite då. Fick ändå ta spets sista biten och låg runt 290-300W och det kändes rätt kontrollerat.

Den andra intervallen gick ändå lite mer städat förutom vid ett par tillfällen, men jag tror Kalle sa åt AK att lugna ned sig lite så jag överlevde, snittade 253W (4,2W/kg) på den, vilket väl är helt rimligt med tanke på att watten går ned när man sitter på fjärde femte hjul.Det var ju annars en himla fin kväll så vi okynneskörde en 10′ på vägen till Ramnäs. På väg ned från åsen in mot Ståltorp strax innan Surahammar avslutade jag min förning och AK tog vid rakt in i kantvinden, såg 400W på displayen men framför allt kände jag dom i mina redan sargade ben. Det var bara att acceptera att min tröskel inte är där så flög jag av och försökte gneta resterande fem minuter som var kvar solo, kunde ändå mäkta med 272W (4,5W/kg) på den. Den  sista intervallen skulle bli 15′ lång och då teamade jag upp med Felldin och co istället, blev mer kontrollerad körning och inga större problem förutom att dom tidigare satt sina spår i benen, den hamnade på 232W (3,86W/kg). Sedan var det bara formalitet att rulla hem i den isande kalla kvällen. Om ni har missat Swloggen från igår så bifogar jag den igen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s