Rekande av söndagens bana och världens sämsta helgbloggare

Hej på er! Jag är kass, riktigt kass på att blogga på helgerna, skärpning liksom. Helgen har varit larvigt bra annars, hann med ett intervallpass på Supersixen på lördagen, körde 2 x 8′, snuskigt jämn i effekt 274/275W, ett kort pass så rätt nöjd med att få in lite kvalitet.

Igår jobbades det i trädgården och sedan var planen att cykla till Ramnäs och reka banan för söndagens XCO-bana när barnen var överlämnade till sin mor. Lägligt nog så började det regna när det var dags men det var liksom bara att ta tjuren vid hornen. Att gneta 6 mil asfalt med Epicen för att reka bana, inget kommer direkt gratis med den om man säger så. Men efter dryga 70′ svängde jag in vid cykelparken i Ramnäs och började gissa var banan skulle gå, lite halvsvårt och delar av den var fortfarande under is. Jag hade sett bilder på ett drop och en doserad kurva som oroade mig en del. En sådan där ren XCO-detalj som jag fruktar hårt. Kom till ett byggt hopp/drop som jag till sist vågade åka och blev givetvis skitnöjd i tanken att det där var dropet och att den doserade kurvan låg separat. Ack så fel man kan ha, kikade upp och såg i den branta slänten både dropet och kurvan i en härlig eller icke härlig kombination beroende på hur man ser på det hela.
Skärmavbild 2018-04-16 kl. 08.36.48
Nu vet jag också att för er som är vassa på MTB så är det här inget samtidigt som bilden inte riktigt visar hur brant det är. Behöver jag säga att jag verkligen inte vågade göra det som krävs, rulla ut för dropet, släppa på bromsarna och luta cykeln i doseringen. Ärligt så skulle jag vara lite skitnödig för att bara köra doseringen. Nu står mitt hopp inför söndagen till att det kommer finnas en b-linje förbi det här partiet. I övrigt såg det lilla av banan jag såg fin ut, en del knäppor som säkert kommer ta ut sin rätt efter några varv.
Skärmavbild 2018-04-16 kl. 08.36.35
Sedan var det bara att med stukat självförtroende veva hem samma väg igen i motvind såklart. Fick ihop nära nog 2 h 30 min igår kväll, kändes lite i benen eftersom man gärna pressar på i ett försök att få MTB:n att gå som landsvägsspjutet på asfalten.

Imorse var jag således lite seg och tog Supersixen till jobbet, fick ihop 55′ småkyliga och blöta minuter. Kvällen bjuckar på styrelsemöte med cykelklubben men hoppas hinna veva 1 timma innan det börjar. Ska försöka lägga lite fokus på stigcykling onsdag-fredag så jag får lite känsla igen på Epicen inför tävlingen, förhoppningsvis har det torkat lite på stigarna och förhoppningsvis blir jag mindre av en fegis också.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s