Allergichocken and beyond

Skärmavbild 2018-05-16 kl. 08.32.23
Vi börjar väl i den här änden av händelsespektrat. Det här var alltså imorse på vägen till jobbet, sjukt svårt att gnälla på att det värmer med kort-kort klockan 07.30, det gäller att trots pollen och annat ta tillvara på dom här dagarna och kvällarna som vi har nu. Rullade lätt och fint på snustorra och supersnabba (om man skulle trycka på) stigar till jobbet, blev ganska exakt en timma och det var väl lite som balsam för själen kan man säga. Blir något liknande på vägen hem och sedan ska jag till Landhagen så ska han hjälpa mig att stansa nya däck inför stundande race och första halvan av säsongen.

På tal om säsongen så börjar den väl på allvar för mig på söndag med Pearl Izumi MTB i Uppsala, är det några flera som ska köra? Ska bli kul, gör ingen vision av att lyckas med några stordåd i skogarna denna säsong, mer av se och lära även om jag såklart kommer slita för att göra det bästa jag kan. Gissar dock att erfarenhet av både stigar och kännedom av långloppsbanorna innan är en fördel att ha med sig. Men jag dammar iväg i tävlingsklassen klockan 09.00 på söndag. Är det någon hygglig själ som kan tänka sig att langa åt mig halvvägs så dra gärna ett mail, ni hittar uppgifterna under kontaktfliken.

När vi ändå talar om tävlande på MTB så kan vi ju ta upp det som Henrik Öijer belyste i sin senaste vlog nämligen det att man kommer förbjuda att åka med kamera och filma på MTB-tävlingarna framöver. Jag vet att Emil Lindgren ondgjorde sig över det hela på Instagram ganska omedelbart efter Billingen. För mig är det oklart varför det svenska reglementet också tänker följa dom internationella reglerna och förbjuda kameror. Tänk så många dessa race-videos inspirerar på alla nivåer, något som på sikt främjar svensk tävlingscykel, tyvärr verkar inte SCF just nu lyssna på det men man får ju hoppas att dom ändrar sig. Tråkig för mig då jag hade tänkt dra en Swlogg från söndagen både före, under och efter tävlingen, men nu skiter jag nog i det, bötesbeloppet man riskerar är ju såpass att jag skulle behöva sälja barn, hus och bil vilket verkar dumt.

Nu till något glassigare, igår skulle jag ju ha kört intervaller med klubben på LVG men jag var såpass pollensänkt att jag ett tag funderade på att gå hem från jobbet. Nu förstår jag lite hur Chavez kände sig på etappen igår och där slutar såklart likheterna med honom. Valde istället klokt och glassrullade med Contis i det strålande sommarvädret.
32838098_10157595124382818_1611920325908365312_n
Vi mötte även upp Katja (som även tagit bilderna) och Valle för ett glass-stopp på Hälla innan det rullades hem i kvällssolen.
32708078_10157595124232818_7960351729969528832_n
Lite avis blev jag allt på Katja och Valle som kom utstudsandes ur skogen, men det var ju knappast som att jag och Contis hade cyklat runt och haft det trist eller dåligt, det ramlade in 2 h 20 min på träningskontot också. Tacksam över att min allergikropp mår bättre idag än igår, näsan har nästan slutat rinna och kvar är lite rethosta, borde inte störra inför söndagen alltför mycket, om inget så har jag en ursäkt.

Annonser

2 reaktioner på ”Allergichocken and beyond

  1. Katja maj 16, 2018 / 10:33

    Ni slapp myggen 😉

    • swyzak maj 16, 2018 / 11:32

      Dom kan inte ha vaknat imorse när jag cyklade på stigarna iaf.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s