40/20-chocken

God morgon på er, idag har jag bokstavligen inga ben alls. Trampade fyrkanter på stigarna till jobbet imorse, aldrig har jag på ett så lyckat sätt kunnat köra stig lugnt som imorse. Bra återhämtning och jag gissar att benen kommer tacka mig imorgon för att jag snurrade ur dom lite grand idag.

Men igår då? Det skulle ju köras 40/20-intervaller med klubben, ett pass som jag själv hade uppviglat till. Jag har kört 40/20 rätt många gånger inne på Monarken men ute har jag aldrig provat det, innan igår alltså.
Skärmavbild 2018-05-30 kl. 08.05.24
Det blev minst ett tjugotal som var intresserade av att köra lungor och ben av sig, sjukt kul när folk gillar dom uppläggen man erbjuder. Vi skulle köra intervallerna på den lilla glest trafikerade vägen förbi Lilla Åsby upp till Horn, den går lite lätt uppför i platåer vilket gör det hyfsat lätt att hålla trycket uppe…. eller? Fotocred för bilden ovan till Johan Hammarlund.

Dammade igång med en lite lätt övermodig vision om att hålla 350W på 40-sekundarna, kände efter första serien (6 x 40/20″) att det aldrig skulle funka så jag fick backa lite. Känns som skogscyklingen och avsaknaden av sådan här strukturerad träning har gjort att jag tappat lite av min toppeffekt, lite trist men den har å andra sidan gett mig teknik i skogen. Win some lose some helt enkelt. Även om jag slog av lite så betydde det ju knappast att det blev direkt lättare men jag kunde ändå ta mig igenom 4 serier och sedan var jag rätt spak.
Skärmavbild 2018-05-30 kl. 08.06.05
Sedan var det ren propagandacykling på Rytternevägen hem, medvind och underbar sommarvärme, rätt svårt att klaga på något. Eftersom jag hade förskarvat innan träningen så började tripmätaren ticka upp mot 9 mil så jag var rätt krispig både av insatsen och det faktum att det var länge sedan jag cyklade ”långt”. Väl hemma hade jag 3 h 35 min och 102 km på cykeldatorn, rätt hyggligt för en tisdag i maj.

Nu ingår det ju lite i min plan att plocka ut svinmycket träning denna veckan för att lätta den rejält nästa vecka inför Lida Loop. Tanken är att jag ska vara som en urvriden trasa på söndag kväll så jag har ju lite jobb kvar att göra denna veckan. Ikväll blir det dock lätt vevande innan och hem från styrelsemöte med klubben så det är ju en ren ÅH-dag. Skönt faktiskt då jag ärligt hade velat ligga kvar i sängen imorse, eller åtminstone ta bilen till jobbet men så kan man ju inte hålla på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s