Tisdagsintervaller igen!

Skärmavbild 2018-06-13 kl. 08.39.12
Hej på er vänner, ni ser ju på bilden hur fint det var igår. Livets liv som det så fint heter, nu var det ju lite mer med gårdagens pass än bara att veva på och njuta. Vi skulle ju köra en klassiker, fyror i lagtempoform på åsen mellan Hallstahammar och Ramnäs. Vill minnas att vi blev 16 hugade som ville späka sin kroppar en tisdag i juni sådär.

För egen del flöt intervallerna på smärtfritt, kanske lite väl enkelt egentligen, med det sagt så var det lite för lite effektuttag, smällde väl på med 310-320W när jag var i spets men resten var himla kontrollerat. Å andra sidan flöt det på bra och det är inte alltid det gör det när man ska köra intervaller.

Vi brukar alltid runda av sådana här pass med att köra tjuv- och rackarspel eller frifart mellan Ramnäs och Skultuna. Försökte uppmuntra till offensiv cykelåkning innan vi drog iväg och fick väl dra mitt strå till stacken. Gick på den första offensiven från Contis innan jag själv attackerade och fick med mig unge herr Ernst på hjul. Vi höll oss borta i dryga 2 minuter innan vi enkelt blev nedkörda igen. Efter det var jag rätt kokt och satt i Cummings-position och fick slita eftersom det gick suligt fort och det attackerades i spets. Hjälpte till att brygga upp till Quintana och Contis flyktförsök mot slutet innan jag slog av och lät dom andra spurta dom sista hundra meterna. 2 h 11 min in på träningskontot och en insikt att jag alldeles för svag för plattåkning så det känns bara rätt att jag beslutat mig för att inte tävla på LVG på ett tag. Min attack och tid ute gav en snitteffekt på 311W och ett max på 952W, som ni förstår så måste jag höja mig med låt säga 80-100W för att kunna hävda mig på platta banor som vi har här i landet och en höjning av kapaciteten med 80-100W det är inget man snyter ut bara sådär. Tråkig men realistisk insikt. När det går riktigt fort som igår 47-50 km/h då har jag ingen kapacitet att göra något mer än att åka med i stort sett. Med den insikten känns det mer och mer rätt att lägga tävlingsfokuset i skogen ett par säsonger, givetvis måste jag höja min åkkapacitet där också men det kommer inte krävas den ökningen då W/kg-faktorn blir mer övgörande där. På tal om åkning i skogen, ni missade väl inte min Swlogg/vlog från Lida Loop i söndags.


Imorse hade jag dock stumma ben när jag rullade stig till jobbet så jag gissar att vi gjorde något rätt igår.

Nu ska jag gasa på här så det blir helg någon gång denna veckan också.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s