En stund i den virtuella cykelvärlden

Skärmavbild 2018-10-12 kl. 07.41.24
Hej och god fredag på er vänner! Nu ska jag tydligen också börja bomba er med bilder och inlägg från den där världsomspännande cykelvärlden som Zwift förser oss med. Måste erkänna att nyhetens behag är rätt stort och beroendeframkallande. Sedan ska vi inte tala om hur hornen växer ut när man hojjar där, så det kanske kan komma något bra ur det hela rent formmässigt också.

Hade hopp om att köra ett rejs igår men jobb och livet gjorde att jag inte orkade stressa allt för att hinna kasta mig upp på Wattbiken. Körde istället ett varv på en backig bana och planen var väl att det skulle bli jobbigt och det blev det. En lååång backe och jag tänkte att jag ger det en push i 20′ där jag försökte ligga runt 250W (4,2W/kg lite drygt). När 20′ hade gått så hade jag bara dryga 2 km kvar till toppen på backen och då kunde jag ju inte slå av på takten. Sedan var jag rätt spenderad och då råkade jag tydligen svänga in för en bonusbacke upp till den där masten ni ser på bilden. Den var brant som stryk 12-14% hela vägen upp, lättaste växeln på Wattbiken och jag drog runt 230-240W bara för att inte stanna, knappast vad jag hade räknat med efter urladdningen innan.

Tur att det ”bara” var nedför resten av varvet, fick ihop runt 54′ och en rejäl svettpöl. Zwift lät snällt meddela att mitt FTP också blivit höjt, från 241 till 242W, man får vara glad för det lilla. Och hade jag gått för ett FTP-test hade jag förmodligen kunnat kräma ur lite mer då jag ändå gick kontrollerat hårt under backens första halva.

Hoppas ni inte dog av leda över att läsa om ett träningspass i en virtuell värld? Hoppas på lite stigcykling i solen i helgen, men först ska allt grundas med wattsäkrande fredagsmys och godis.

Annonser

2 reaktioner på ”En stund i den virtuella cykelvärlden

  1. Fredrik Rostedt oktober 12, 2018 / 12:20

    Lite väl långa strumpor…

    • swyzak oktober 12, 2018 / 13:16

      Haha, tanken slog mig också. Tur man kan justera det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s