Det blev tydligen ett Zwiftrejs ändå

Hej på er vänner! Ibland blir det ju inte riktigt som man hade planerat och tänkt sig. När jag kom hem på eftermiddagen slängde jag mig på Wattbiken och öppnad eupp Zwift. Planen var ju bara att rulla lätt efter bajsbensdagen igår, men så skådade jag ett rejs som skulle starta bara 15 minuter senare, det kunde väl vara ”kul”? Så vips så stod jag där redo att späka mig ett varv om 23,8 km på Londonbanan, där vi skulle släpa oss över Box Hill några kilometer innan mål, ett saftkalas givetvis.
skärmavbild 2019-01-10 kl. 17.02.03
Det var väl nära nog ett hundratal i alla klasserna, jag startade ånyo i A-klassen och där hittar vi ju folk som med kan vrida ur sig 5W/kg (och mer) under en jäääävligt lång tid.

Halkade bak lite i fältet direkt efter starten även om jag tyckte jag startade med tryck, jobbade mig upp till den främre delen av tätklungan och satt med där fint hela vägen till Box Hill, givetvis kostar det en del bitvis på slätan för en lättviktare som jag. Hade inte hyperfräscha ben när vi gick in i backen och fick släppa iväg en del av den nu fragmenterade tätklungan och jobbade min egen takt. Plockade några inklusive en fransman precis innan toppen. Dock tar ju uppenbarligen inte tävlingen slut på toppen utan man ska ju cykla 3-4 km till även om en del av det är utför. Vi fick med oss en tysk när vi kom ned på slätan och tysken och fransmannen höll på att ställa av mig efter den lilla knäppan upp ur tunnelbanan, eller tysken körde faktiskt från oss. Jag lyckades distansera fransmannen och rullade (eller mitt virtuella jag rullade) in på en 29:e plats totalt, det räckte tydligen till en 18:e plats i A-klassen enligt Zwiftpower. Där kan jag också se att jag snittade 261W (4,1W/kg) under den halvtimman som rejset pågick. Blev en jobbig och bra genomkörare. Borta var allt vad bajsben hette, vilket såklart var skönt.

Skönt är ju också det faktum att det är fredag imorgon, någon form av träning lär det bli då också, så jag lär få återkomma om det, nu ska julen städas ut.

Höres.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s