Mitt mest fostrande skidpass och lite till.

Skärmavbild 2019-02-05 kl. 15.10.31
Hej på er vänner! Jag vet att det här är en cykelblogg men det är ju vinter och just i skrivande stund en rätt fin sådan i Västerås så jag tog tillfället i akt och åkte skidor idag. Nu hade det ju snöat inatt och under stora delar av förmiddagen så jag tog väl en så kallad rövare när jag chansade på att åka hemifrån och mot Lista kärr. Hoppades väl att man skulle ha hunnit spåra om eller att ett gäng människor skulle ha åkt upp spåren, tji fick jag. Det var jag som fick agera spårmaskin, nu låg det inte svinmycket snö i spåren men någon centimeter blöt snö och eftersom jag kör med skateskidor så är det såklart stakning som gäller till 100%. Det knarrade sådär fint om skidorna så man vet att det glider i stort sett noll och nada. Mot Lista kärr hoppades jag att mitt spårande skulle ge bättre glid på vägen åter, dessvärre upphörde aldrig snöandet och nysnö hann lägga sig i spåren och det var precis lika tungt på vägen tillbaka.
Skärmavbild 2019-02-05 kl. 15.10.45
Hade dock en idé om att skrapa ihop 2 mil för första gången den här vintern så även om jag var rätt trött i överkroppen efter den tunga stakåkningen så tvingade jag mig ut på en ytterligare 5 km-loop. Ännu en gång hoppades jag förgäves att spåren skulle blivit mer uppåkta, så var det inte, tungt, tungt och åter tungt. Släpade mig runt och började fantisera om kaffe och ostmackor sista biten. Väl tillbaka hade jag 19,1 km och 2 h 4 min på datorn, orkade verkligen inte skarva 900 meter på dom sanslöst trögåkta ”handspårade” spåren som sista biten hem består av, det fick fattas 900 meter. Någonstans är det ju ändå tid som räknas när det är som det är. Sjukt fostrande skidpass, det absolut tyngsta jag någonsin kört. Med facit i hand skulle man såklart ha dragit till Rocklunda och åkt konstsnöspåret men då hade frestelsen att skejta ha varit för stor och eftersom jag har Wattbike-intervaller på agendan imorgon vill jag spara på benen.

Annars så är det i skrivande stund bara 1,5 vecka lite drygt till jag börjar mitt nya jobb. Det ska roligt, nervöst och skönt, känner mig rätt klar med att vara hemma om jag ska vara ärlig. Ska man leta fram något positivt i allt det här så är det nog att jag kommer ha överlevt vintern med bra mycket mer träning dagsljus än det annars skulle ha blivit och det är värt massor… massor….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s