Tur och retur Hede – en resa i konstant motvind

God afton vänner, ännu en magisk fjälldag är slut och det är jag också. Eftersom solen sken så siktade vi på Hede camping och poolen där, dit är det lite drygt 4 mil ge och ta en kilometer eller två beroende på vilken väg man tar så jag cyklade såklart i bägge riktningarna. Världens bästa barn åkte bil med världens bästa föräldrar. Jag körde gruset förbi Vargen och uppför backen och kastade mig utför skogsbilvägen/grusvägen ned mot Vemdalen. Utför i drygt 5 km och jag insåg att den backen skulle bli svinjobbig hem så redan där tog jag beslutet om att det skulle bli landsvägen hem. Vinden piskade mig i ansiktet hela vägen så det borde ju bli behaglig medvind hem… eller? Rullade genom Hedeviken och snirklade in mig på en till synes evighetslång grusväg till Hede. Bara för att komma fram och finna att vi hade hela poolområdet för oss själva.

Lite halvlyxigt och barnen loggade nog hundra åk i vattenrutschbanan.

Lapade sol, badade och mådde allmänt fint innan det var dags att kamma hem medvinden hemåt. Rullade iväg och insåg snabbt att vinden hade vänt och det var vindpisk i nyllet igen, skönt. Värst var den evighetslånga slakmotan innan den riktiga backen upp mot Vemdalsskalet, där piskade vinden hela vägen så när jag kom till dom branta delarna så var benen rätt möra. Synd då det är en finfin brant backe det där. Ormade mig upp och vidare hemåt. Stannade hemma och kunde räkna in runt 83 km på dagen och bit över 3 h. Typiskt bra.

Imorgon stundar Vemdalen Bike Challenge, 10 km ”race” ska bli kul och spännande. Vet inte ett dugg om bana, motstånd eller något, ska åka ned bli svintrött och ha kul, det borde jag lyckas med…. Får återkomma om det imorgon, nu ska det sovas typ.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s