Man måste ha en plan… och så vidare…

Hej vänner! Okej, jag har haft många planer och långsiktiga mål så jag vet inte varför ni ens ska tro på den här planen? Men jag säger väl som alltid: man måste ha en plan för att ha något att avvika från. Jag har alltid haft mål med mitt ”idrottande” eller intresse, om det så må vara att flytta gränser för mig själv till rent resultatorienterade mål. Ett mål som fortfarande kan gräma mig ganska mycket är att jag inget lyckades springa under 2.30 på marathon, men där hann skadorna emellan och jag känner att jag faktiskt inte fick någon ärlig chans.
ska%cc%88rmavbild-2017-03-01-kl-13-18-25
Dock hann jag med två VSM-guld när jag sprang, så helt lottlös gick jag väl inte därifrån, dock var dom tävlingarna mer sedda som uppbyggnad inför andra mål så det var knappt att jag uppskattade dom gulden, snarare tvärtom, dessvärre. När jag väl började cykla började jag ändå nära en dröm eller ett mål om en medalj på VSM på cykel också. Nu vet ju ni som följt bloggen under en längre tid att det inte varit någon succé och att det knappast varit någon lek att översätta en god fysik från löpning rakt av till cykling. Jag är uppenbarligen för feg för att fajtas på landväg, min kropp håller inte för cyclocross dessvärre.
42818341_351607005384783_6307574887707836416_n
Och om jag ska vara helt ärlig med er så trodde jag nog knappast själv att jag ens skulle trilla in på det där med mountainbike. När jag började cykla låg det så långt från vad jag ens var sugen eller tänkte på, lite lustigt hur allt kan bli. Nu sitter jag här, fast i mountainbiketräsket, i snabb takt på väg mot att bli H50-gubbe (okej, det är fem och ett halvt år kvar). Här kommer då mitt långsiktiga mål in i bilden, det är nog mitt mest långsiktiga mål någonsin… Håll i er folks… Betänk nu att jag har fem år (minst) på mig att vara där fysiskt och tekniskt… Jag ska bestiga pallen som H50 på långlopps-SM och om allt står mig ska jag även göra det på XCO och här utmanar jag verkligen mig själv då jag kanske inte är tekniskt dålig idag, men jag är tekniskt feg, men jag hoppas att mitt 50-åriga jag är en bättre skogscyklist än mitt 40-åriga dito. Makes sense?
114052
Känns ju lite som att jag dragit i dom här trådarna förr så jag vet ju inte varför ni ska tro, eller tycka att det här är en rimlig målsättning denna gången. Jag känner kanske inte att jag nödvändigtvis behöver en målsättning för att motivera mig att träna eller cykla, för det tycker jag är otroligt roligt precis som det är. Men att utmana mig själv och kamma hem en gråhårig medalj till på SM vore otroligt häftigt och som ett slags bonusmål vore det grymt att delta i ett masters-VM på MTB… Tänker jag realistiskt, drömmer jag, är jag korkad?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s