Grisigt och ”vann” mitt första Zwift-race

God kväll på er vänner! Imorse så var det uppstigning med tuppen för att få cykla lite stig, det hade regnat hela långa natten sådet var rejält kladdigt och halkigt på stigarna och ärligt hade jag nog inte riktigt huvudet påmejslat för det vid den arla tidpunkten. Växte lite in i det hela dock och när det väl var dags att cykla förbi hemma och spola av cykeln, byta kläder och hämta ryggsäcken och dra mot jobbet så började det kännas riktigt skoj, men det var så dags då. Fick ihop 56 minuter och 17 kilometer iallafall. Sedan var ju planen mer stig och eventuellt klubbpass på MTB efter jobbet. Det hade ju varit solsken hela dagen, men när jag stack näsan utanför dörren öppnade sig himlen och min motivation drog all världens väg. Iallafall för att lera ner hela mig och cykeln ännu en gång. Cyklade hem och roddade ordning Wattbiken och sparkade igång Zwift, hittade ett kort race om 6,6 km som passade i tid. Värmde i 10 minuter och sedan drog helvetet igång, hade nästan glömt bort hur jobbigt det kan vara. Lite glest startfält såhär på sommaren, när värsta chocken lagt sig så kände jag mig starksvag och hade inga problem med att gå med förstagruppen om 6-7 cyklister från både A och B-gänget. Chockade mig själv med att hålla undan för en 2:a plats totalt och en 1:a plats i A.
Skärmavbild 2019-08-19 kl. 18.55.24
Dock slagen med en ynka sekund av en cyklist ur B-fältet. Lidandet varade bara i 9:12 och kostade som ni kan se 302W (5W/kg) inga nuffror som skrämmer någon och som knappast kommer räcka någonstans i vinter när Zwiftrejsandet kommer bli mer frekvent. Men man får ju ta dom chanser man får, en ”vinst” är alltid en vinst som det heter.

Imorgon hoppas jag hinna köra klubbträningen på LVG, det var alldeles för länge sedan jag gjorde det. Det ska bli kul och kan vara välbehövligt för höstformen, hur jag nu ska använda den. Lite oklart vilka tävlingar som ska köras mer i år…

Nu ska jag hänga och vika tvätt här, livet kallar som det så vackert heter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s