Första intrycken av vintercykeln – Superior XP919 och lite mer

Hej på er vänner! Imorgon är det fredag, det är väl för skönt, hoppas ni har fina planer (cykliga?) för helgen. Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg, idag är det ju torsdag, i ett par timmar till åtminstone. Planen var att jag skulle prova min nya vinter-/fulväderscykel till och från jobbet. Det är en Superior det också, eftersom jag är så larvigt nöjd med min fulldämpade så slog jag till på en aluminium-hardtail från samma märke. Det jag slogs av direkt ur lådan var finishen på ramen, om det inte vore för aluskarvarna så skulle man lätt kunna tro att det var en fin carbonram. Integrerade vajerdragning bidrar det också till den fina looken. Ekiperad med Shimano SLX MED framväxel hör och häpna, även om jag såhär långt inte behövt växla ned på lilla klingan fram. Så här långt växlar den minst lika bra som min XT-grupp på min fulldämpade. En klart enklare gaffel och det känns i åkningen, men den gör liksom jobbet ändå. Sedan är den dryga 2-3 kilo tyngre än min fulldämpade och det känns ju såklart, men jag tyckte ändå att den var rätt lättjobbad och rolig på stigarna.
Skärmavbild 2019-08-22 kl. 19.44.45
Till det humana priset så tycker jag precis som med min fulldämpade att man får extremt mycket cykel för pengarna när man väljer Superior. Detta är såklart mina personliga åsikter och inte betalt inlägg på något vis. Kunde jag ändra något på sikt så ska jag försöka flytta remoten till gaffeln som sitter sjukt dumt till, man måste flytta handen för att låsa/låsa upp gaffeln, klart obra om man vill skifta mellan just lås/olåst när det är stökigt.

Fick in dryga 17 km till jobbet och 15 km hemåt på stigarna… så vi fortsätter på inslagen linje med en bra träningsvecka. Det blir regnväder imorgon så det blir mer utvärdering av nya cykeln då också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s