En söndag på Knektleden i Sala plus en ny video

God söndag på er vänner! Idag hade vi en grym cykeldag, en välbehövlig lugn sådan efter gårdagens 4 timmars pass av vilket jag gjorde en ny video (som ni hittar längst ned i inlägget). Åter till dagen då, jag hade sett att Erik Åkesson hade cyklat något som hette Knektleden i Sala och jag blev allt lite sugen. Att cykla stig runt i den gamla gruvmiljön runt silvergruvan kunde ju knappast bli fel. Jag och Cissi bestämde med Caj och Super-Eva att vi skulle ratta våra bilar dit, då med cyklar på taket såklart. Landhagen som inte fick nog av distans igår skulle cykla dit och möta upp.
Skärmavbild 2019-08-25 kl. 19.30.28
Leden är 6,7 km lång och innehåller många Insta-moments då miljön är helt unik i mitt tycke. Det känns bitvis som om man inte ens befinner sig i Sverige och cyklar. Att leden sedan är mästerligt uppmärkt gör knappast saken så mycket sämre.
Skärmavbild 2019-08-25 kl. 19.29.58
Följ helt enkelt dom röda skyltarna med start och mål vid Drottning Kristinas schakt och du ska få en flowig och grymt rolig led att cykla.
Skärmavbild 2019-08-25 kl. 19.30.16
Skärmavbild 2019-08-25 kl. 19.31.08
Det finns några småtekniska partier men på det stora hela är det en led som dom flesta med lite cykelvana tar sig runt och omgivningarna är som sagt helt a-mazing.
Skärmavbild 2019-08-25 kl. 19.30.54
För egen del blev det först ett lugnt varv i samlad trupp sedan ett varv där jag, Landhagen och Caj stampade på lite mera bitvis, alldeles lagom för mina ben som sagt.
Skärmavbild 2019-08-25 kl. 19.30.42
Att sedan runda av med pannkakor med sylt och grädde i solskenet gjorde knappast saken så mycket sämre. En helt grym cykeldag helt enkelt.

Bara hem och agera trädgårdsmästare då äppelträdet hade vickat omkull på morgonen. Vi gick lös med såg, avlastade det och stadgade upp det så nu hoppas jag att det står sig. Det har ännu inte vickat iallafall. Rundar av med att ge er den där videon från gårdagens fyra timmars distanspass.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s