Stressad torsdagströskel

God afton vänner! Då är veckans andra kvalitetspass bokfört, alltid skönt att ha bockat av dom två jobbigaste passen för veckan. Nu kan ju söndagens distans bli en rejäl brottningsmatch för psyket då det ser ut att regna hela dagen. Om det blir så är sannolikheten stor att jag kommer försöka sitta av 3-4 timmar på Wattbiken i Zwift. Det kommer bli något speciellt det.

Idag bar det lite emot att låsa in sig i Bunkern och köra på Wattbiken efter jobbet. Det var strålande sol och någon enstaka plusgrad ute, helt perfekt med andra ord. Men är det torsdag så är det torsdagsintervaller, det vet man ju. På agendan idag stod 4 x 6’ stressad tröskel, alltså lite över min FTP som jag skattar till runt 265-270W för närvarande.

Satte målbilden till 275W (4,6W/kg) och matade igång, kände mig stark från tramptag ett. Vred upp till 280W (4,7W/kg) på sista och skruvade upp till 285W sista 90”. Kändes såklart jobbigt men hela tiden under kontroll.

Känslan för effekten jag trycker ut är sinnessjukt bra, vill inte minnas att det kändes såhär bra förra vintern och då var jag ändå nöjd. Så kan jag bara mata vidare i samma stil hoppas jag komma ut till säsongen starkare än förra året och då kan det bli kul… kanske.

Imorgon räknar jag med stigcykling på Orbean efter jobbet, hoppas på frusna hårda stigar då det i nuläget är ett par minusgrader och det verkar knappt bli över nollan under dagen imorgon. Det ska bli skoj, kanske tar jag mig en snutt i skogen med lampa på vägen till jobbet också.

En annan kul grej är ju att kanalen passerad 100 prenumeranter igår. Stort tack till er alla. Speciellt till Kent som blev den historiska nummer 100. Nu marscherar vi mot 200.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s