Fjärde dagen på ”påsklovet” jobbade brännan och stigarna

Hej på er vänner! Idag är det fjärde dagen vi har tillsammans lediga alla fyra, nästan lite larvigt lyxigt med sovmorgon varje dag, just idag skulle vi sedan bränna upp till Hälleskogsbrännan och träffa upp världens bästa föräldrar så vi kunde umgås på Coronasäkert avstånd ute. Det är alltid en mäktig upplevelse att komma dit och förundras över naturens krafter. Ännu en strålande dag rent vädermässigt även om det blåste suligt mycket idag också.
Skärmavbild 2020-04-09 kl. 16.09.45
Efter vi ätit medhavd picknick och barnen hade cashat in påskägg så styrde vi hemåt igen. Jag svidade lite halvsnabbt om och stack ut på Orbean på stigarna runt Rönnby och åt Listahållet. Har inte cyklat så mycket däråt i år men det var mestadels torrt och fint med undantag för några sumphål. På tal om suphål så cyklade jag som ett sumphål inledningsvis, usel teknik och dåligt vågande. Känslan är att jag verkligen setat för lite på den nya cykeln men främst har jag kört väldigt lite teknisk stig av orsaker jag kommer till senare. Ju längre jag väl cyklade ju bättre började det kännas och när jag väl var inne i Rönnbys stendjungel kändes det helt rätt att slänga in cykeln obehindrat mellan och över stenarna.
Skärmavbild 2020-04-09 kl. 16.08.40
Skärmavbild 2020-04-09 kl. 16.08.27
Efter 65′ var jag hemma igen, lite tröttare men framför allt med en bättre självkänsla på cykeln än jag hade första tio minuterna på cykeln idag. Mer sånt här och mer tid med Orbean är helt klart något som behövs.

På tal om orsaken till varför det inte blivit mycket av just den varan så har Corona-krisen ett finger med i spelet här också. Jag har på något skumt sätt försökt intala mig att jag kanske inte tycker det är så roligt att cykla i skogen för att kunna bekräfta och rättfärdiga för mig själv att kanske kunna sälja Orbean om inte jobbsituationen ordnar upp sig tids nog. Inser bara att det verkligen är att lura sig själv, jag tycker fortfarande att det är larvigt roligt att cykla på stigarna hur frustrerande det än må vara när jag inte vågar köra visa passager så är det ändå en del av vad som kör det så roligt. Känslan av att till sist klara av just den passagen sedan ger tillbaka samma känsla som att sätta ett skateboardtrick på den tiden jg åkte skateboard. Så jag ska nog försöka sluta lura mig själv och unnan mig själv mer tid på en rolig cykel och i en rolig terräng framöver.
Skärmavbild 2020-04-09 kl. 16.08.15
Jag har ju någonstans sagt att ett av mina långsiktiga mål ändå är en medalj på långlopps-SM när jag kliver upp i H50 om några år och det lär ju bli svårt att uppnå utan att cykla i skogen. Och ännu lever ju hoppet om att det ska kunna bli ett långlopps-SM på Finnmarksturen i slutet av sommaren liksom.

Aja, tankar och dravvel från en gubbe som fått cykla exakt det han behövde idag, nu ska jag laga mat så att jag har energi för att träna något imorgon också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s