Femte dagen på ”påsklovet” led han lite på den långa fredagen

Hej på er! Idag ska man väl historiskt sett lida och jag ville ju inte vara sämre liksom. Hade redan igår kväll smitt en plan om att köra en ”långlopps-simulation” eller kanske mer rätt att benämna den som en snabbdistans. Rätt och slätt skulle jag köra så hårt jag mäktade med under klart mer än en timma. Givetvis går det inte att mosa på som en dåre på ett sånt här pass, hade jag haft min Stages-vev monterad så hade jag kunnat förhålla mig till effekten nu fick jag lita till känslan. Värmde upp i tio minuter innan jag dammade på längs stigarna längs Badelundaåsen, Hässlöåsen och vidare ut på gruset mot Gäddeholm. Kändes riktigt bra såhär långt, men då hade det ju bara gått dryga 30 minuter och jag insåg att jag skulle få vinden i nyllet på vägen hemåt, dessutom var hemvägen mer präglad av asfalt, grus och öppna områden. Kastade mig in på dom fina stigarna vid Gäddeholm innan jag tog mig an motvinden, här började det kännas en del i benen, precis som på vilket långlopp som helst med andra ord. Rundade av med lite stig på Badelundaåsen och runt Hökåsengropen innan jag kunde stoppa klockan, då hade jag kört på i 1 h 30 min. Kändes nyttigt att runda av med stig på slutet för att kolla hur man funkar på stig när man börjar bli trött i både ben och skalle. Rullade sedan bara av hemåt i riktigt lugn fart.
Skärmavbild 2020-04-10 kl. 13.10.20
Ett riktigt bra pass på 1 h 48 min och 42,7 km som definitivt kommer sätta sina spår i benen. Känns inte helt kasst med formen ändå… vore ju rätt smutt att få tävla lite i år känner jag.

Nu ska jag och barnen åka iväg och casha in välförtjänt glass, man kan ju inte bara lida såhär på långfredagen. Glad påsk på er alla! Cykla säkert och snyggt därute.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s