Wow, vilken fredag och SM-prepp

Hej på er vänner! Sommarvärmen gör återkomst och det är väl bara att tacka och ta emot. Något annat som värmer är alla minnen från en oförglömlig dag igår när jag och min älskade Cissi vigdes i röda rummet på stadhuset. Det blev en fantastisk dag med nära och kära som jag kommer bära med mig för resten av livet.
Skärmavbild 2020-08-01 kl. 15.25.14
Nu kan vi alltså kalla oss man och hustru, märkligt, häftigt och allt på en och samma gång. Stort tack för alla gratulationer som ramlat in till höger och vänster.

Från bröllop så skiftar vi fokus till SM på cykel, eller rättare sagt linjelopp för veteraner dit man väl får sälla sig. Med tanke på rådande omständigheter har det varit svävande och osäkert om det ens blir något. Häromdagen blev det officiellt att det kommer gå den 14/8 på Arlanda Test Track, med max 50 deltagare i varje klass. Jag är H45 och det brukar gärna kunna vara en gubbe eller två som vill vara med och köra så jag hängde på låset så att säga när anmälan öppnade klockan 10.00. Det var som vilket biljettsläpp som helst, servern var grymt seg, jag hade massa strul med att hitta licens-id:t och trodde in i det längsta att alla platser skulle ha gått när jag väl kom in. Men jag står åtminstone i startlistan, så 72 km ska köras på den 2,4 km långa banan, många varv blir det. Nu återstår bara att chocköppna min återkomst på världens bästa jobb med att snäll fråga om jag får vara ledig min första fredag för att köra SM på cykel… går det så går det. Jag tänker iallafall förbereda mig som om jag skulle köra.

Så idag körde jag ihop med Super-Eva, Erica, Tempo-Jenny och Landhagen, det var begärt hög fart under lång tid, då alla utom Landhagen nu preppar för SM om två veckor. Så efter kortare värmning så sparkade vi igång med lagtempo som avbröts (eller gav vila) när vi rullade genom bebyggelse och sådär.
Skärmavbild 2020-08-01 kl. 15.24.22
Totalt blev det runt en timma hyggligt hårt, Landhagen gjorde det ännu hårdare på mig mot slutet genom att inte släppa runt mig billigt när jag skulle ta mina förningar, det sved lite i benen. Ändå tycker jag kropp och framför allt nya cykeln beter sig bra, får jag bara fortsätta med lite såhär bra träning framledes så tror jag inte att det är benen som kommer vara bristen på SM.

Nu inväntar jag bara dagens höjdpunkt, vilket tro det eller ej inte är lördagsgodiset även om det slår högt det också. Jag snackar såklart om Strade Bianche på Eurosport, den första stora tävlingen för cykelsäsongen 2020… hur grymt som helst. Jag hoppas såklart att Mathieu van der Poel vinner, men jag tror ändå att Alaphillippe tar det på herrsidan, på damsidan har jag svårt att se att någon ska hota världsmästarinnan Annemiek van Vleuten. Bara att luta sig tillbaka och njuta klockan 16.50 när sändningen börjar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s