Tankar och svammel om vinterträningen

Hej på er! Idag blir det ett sånt där dravligt inlägg där jag ska spilla ut mina tankar om träningen mot 2021 och lite löst om säsongen 2021.

Vinterträningen mot 2021:
Om vi börjar med träningen mot 2021 så inledde jag den redan i början av november och jag har således kört på med struktur i en dryg månad redan. Precis som jag gjort alla år jag har cyklat så lägger jag upp min träning själv utan hjälp från någon tränare, visst hade det varit roligt att någon gång testa att lägga träningsupplägget i händerna på någon annan. Men det får bero till någon annan vinter då det tenderar att kosta en hel del pengar.

Basen i träningen kommer bestå av pendlingsträningen till och från jobbet. Det ger ungefär 90′ in på cykelkontot varje dag fördelat på två pass såklart. Många kanske tvistar om det ens ger något att hålla på med det, men det bygger volym i träningen och jag svarar bäst på en ganska hög träningsvolym. Dessutom är det ”billig” träning som inte kostar så speciellt mycket familjetid, sedan är det ju sedan gammalt bevisat att 90′ fördelat på två pass har lika bra träningseffekt som 90′ sammanhängande.

Intensiteten eller kvalitetén i träningen kommer bestå av 2-3 hårda pass/vecka. Precis som dom två senaste åren kommer jag köra alla dessa pass inomhus på vår Wattbike.

Jag kommer inte ha en spikad plan för varje pass, vad jag däremot vet är att jag som tidigare år kommer köra med tyngdpunkt på tröskel och lågkadensintervaller en bit in i januari. Kommer krydda upp dessa med lite Vo2-intervaller emellanåt för att underhålla den biten också. Samtidigt kommer jag öppna upp för mer Zwift-race under hela vintern, tidigare höll jag mig från dessa inledningsvis. Känner jag för att byta ett intervallpass mot ett race så kommer jag att göra det. Sedan är väl tanken att jag ska skruva upp intensiteten i passen från februari och fram till tävlingarna förhoppningsvis startar i april.

Distanspass är också en grundbult i träningen, och jag kommer givetvis försöka hålla dessa uppe under hela vintern. Det kanske inte kommer vara möjligt att genomföra varje vecka men när det kommer att gå så ska jag försöka iallafall.

Det är lite kort om hur jag tänker runt vinterns träning…. hur tänker ni?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s