Fyror, fulcykel, fulvind, ful-is

Gott lördagsgodis på er vänner! Hoppas att ni haft en fin lördag, det har ju ändå varit finväder åtminstone på våra breddgrader om rejält blåsigt men det börjar ju vara mer av en standard. Måste väl börja med att göra avbön för gårdagens 5 x 4′ med 2′ vila som jag körde på vägen hem från ännu en hektisk arbetsdag. Körde som bekant på ”fulcykeln” eller crossen igen eftersom våren aldrig behagar att ta fart på allvar och det var utlovat massa regn och kanske till och med snö, nu blev det mest massa vind. Trampade ur cykeln på dom två första intervallerna när det gick i över 50 km/h i medvind, kom aldrig upp i samma effekt som jag hade när jag körde samma pass i måndags på racern men blev nästan tröttare. Som en bonus hade jag sedan fulvind rakt i nyllet på hela nedrullen, kul… Men det var ju ändå fredag.

Idag klev jag upp i den såkallade svinottan, hade hoppats på racer men det var suligt blött och blev även riktigt kallt när solen gick upp så jag tog ännu en dag fulcykeln. Den gode Larsén hade skissat på med 3 h Z2-cykling idag, jag hedrade det med att köra halva passet rakt in i en fulvind som var riktigt stygg, dessutom var det ful-is på sina ställen. Få saker är så läskiga som svart-isen, man tror att det är blött men det är is, klarade att hålla mig på hjul på dom onödigt spännande partierna. Blev belönad med fin medvind på andra halvan av passet.

Kom hem med 3 h 2 min på cykeldatorn (80 km) och kände mig hyfsat oförstörd förutom lite småfrusna tår eftersom det inte var någon värme att snacka om. Helt ärligt börjar jag bli småtrött på att frysa nu, trött på att bylsa på mig som att det vore vinter ute och framför allt trött på att inte få cykla på min fina racer.

Aja, imorgon är en ny dag 3 h vankas då också, sedan ser det ut att bli en festdag på måndag med möjlighet till en decimeter snö. Aprilvädret i år är som sagt en bajsmacka som bara fortsätter att leverera, men en vacker dag kanske vi får värme också, då ska det baske mig inte gnällas en sekund på att det är för varmt.

Nu lördagsgodis. Hörs.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s