Nya ”ostar” och kanonbra Z3-känsla

Detta inlägg är sponsrat av tooorch.com

Gott fredagsmys på er vänner! Efter att ha kört på däcken som Reacton kom levererad med i juli förra året (vilka var rätt ”enkla” Continental-däck) så har det alltid funnits en tanke om att skaffa lite finare däck. Har dessutom varit rätt sugen på vad däckjätten Pirelli har hittat på när dom sedan en tid försökt slå sig in i cykeldäcksbranschen. Pirelli är väl ett märke som man fått med sig i modersmjölken så att säga när man som liten fascinerades av F1-cirkusen, eller iallafall bilarna så var Pirelli-loggan lika omöjlig att missa som dom röda Ferrari-bilarna. På world-tour-nivå i cykelbranschen så kör AG2R-Citroën med ”Golden” Greg Van Avermaet i spets på just Pirelli-däck så något måste man ju ändå göra rätt. Därför passade det väl alldeles ypperligt att det landade ett par Pirelli-däck i min brevlåda här om veckan.

Nu var det ju dessvärre inte läge att lägga på dom nya ”ostarna” direkt när dom landade i brevlådan eftersom vintern tydligen inte var riktigt klar med oss, men nu sitter dom äntligen på Reacton och jag har hunnit köra på dom.

Man kan ju tycka att man inte ska känna skillad på däck och däck liksom men över åren har jag lärt mig att det inte riktigt är på det viset utan att man faktiskt känner skillnad. Jag har kört ett gäng fina däck genom åren och Pirelli-däcken är där uppe bland dom däcken i form av känsla och rullmotstånd (eller avsaknaden av sådant).

Kanske var det däckens förtjänst att eftermiddagens gubbgnetarpass där 1-2 timmar skulle avverkas i zon 3 gick som en dans, eller så hade jag bara barnsligt bra ben. Siktade på att hålla runt 200W i 70-80′ vilket kändes lagom efter jobbet sådär, kände väl direkt att jag hade lite mer än så att åka med och när jag efter dryga 50′ äntligen kunde vända hemåt i medvinden så var den bara en barnsligt bra känsla. Mycket åka i benen och bra vind, cykelglädje med andra ord. Kunde trycka av varvtiden på 74′ och då hade jag snittat 220W utan att förta mig, känns väl ändå rätt bra på något vis.

Imorgon ska det bankas av 4 timmar distans, det ryktas om sol så det ska väl inte störa att få harva av den solo på morgon/förmiddagskvisten. Men nu blir det wattsäkrande fredagsmys i soffan. Hörs.

Jag skaffade mina nya Pirelli hos tooorch.com som har ett grymt urval både av Pirelli och andra cykeldäck – värt att testa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s