En dåres (fegis) försvarstal – Masters-SM 2021 RR

Hej på er! Hoppas ni haft en bra dag trots allt regn, jag har väl haft en sisådära dag. Den har varit fin med familjen efter det att jag kom hem från SM i Tierp, men ni vill ju läsa allt om hur man inte ska cykla eller hur?

Jag måste erkänna att jag hade låtit mig bli slagen lite på förhand av banan och förhållandena och det hjälper knappast, inte blev jag mer hjälpt av att höra om dolda hål på banan och incidenter med ambulans i klassen innan oss, lägg därtill att det tokregnade precis innan vår start. Jag blev passiv från start och ville gärna känna in banan och alla kurvor, men det var en omöjlig taktik när det gick på från start och dessutom blåste duktigt. Hamnade i klassisk Cummings-position från vilken jag inte kunde komma ifrån då det kostade för mycket i varje igångdrag att ens gå med. Så egentligen var jag avhängd redan från start men levde på konstgjord andning till slutet av varv två när jag släppte. Dålig positionering kostar trots kanonben som jag hade kunnat göra så mycket mer med idag.

Hojjade trots det fyra varv till bara för att få bli lite trött och kunde hålla bra tryck vilket vittnar om benens braighet, men det spelar ju ingen roll om man är kass på att ta för sig och våga. Jag kan inte skylla på banor som inte passar mig längre för jag har genom åren kört precis lika illa på banor som passar mig bra, det är nu bara min positionering eller förmåga att inte positionera mig som inte ger mig chansen att slåss på riktigt. Så rent krasst kan jag köra hur många intervaller som helst men det hjälper föga just nu. Så rent cykelmässigt känns det kasst just nu!

Jag vill verkligen tävla, men jag vill gärna vara med och tävla om ni förstår och det är bara något jag själv kan göra något åt just nu. Samtidigt vill jag säga att förra årets två starter gav mersmak och där körde jag ändå marginellt bättre vilket får mig att tro att bristen på klubbpass där man ändå får vänja sig med folk runt sig lyser igenom lite… Men vem vet…. det är iallafall mitt försvarstal…

Men jag antar att vi gör som alltid, knyter näven och tar nya tag… hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s