RR Västmanlands Cup Björnön

Hej på er! Känns som en evighet sedan jag skrev en rejsrapport om ett rejs på MTB. Om jag tänker efter så var det nog för två år sedan i Vemdalen som jag rejsade senast på MTB. Men igår arrangerade klubben den andra deltävlingen av Västmanlands Cup på Björnön. Man hade lyckats lägga en riktigt tuff bana där man skulle ta sig an Björnöbacken varje varv, får att sedan köra slalom utför densamma. Sedan några kortare partier med enkel (om det varit torrt) stigcykling.

Redan på banrekningsvarven tyckte jag att det var rejält slirigt speciellt på stigarna i skogen. När det sedan kom en störtskur en halvtimme innan vår start så förvandlades banan från riktigt hal till sjukligt hal. Har aldrig cyklat något så halt och slirigt som stigpartierna igår. Nåväl, starten gick och jag kom trots en knixig kort startloop iväg bra, runt 6-7 plats när vi brakade in i såphala skogen. Körde fast på ett knixigt och såklart halt uppförsparti (vilket jag sprang resten av varven) och fick släppa förbi många cyklister och sedan var det bara att mobilisera igen och jaga.

Innan start. Foto: Bengt Almgren
And we are off. Foto: Bengt Almgren
Jaga, jaga och åter jaga! Foto: Bengt Almgren

Visste väl att klättringen skulle vara till min fördel och så även igår, trots min passiva/fega åkning på såpstigarna lyckades jag plocka placeringar, redan på varv två hade jag tagit en del vid toppen av backen. Kommer sedan ikapp Markus från Kungsör och vi fajtas under nästkommande varv, han vesslar ifrån mig på dom såphala stigarna innan jag slutligen kan distansera honom uppför backen. Ut på fjärde och sista varvet inser jag att jag har korn på Ramnäs-Robban, Walle och några andra. Tyvärr kör jag lite för svagt på dem hala stigarna (jävla tjat om dom) och avståndet lyckas jag inte klippa sista passagen i backen.

Rullar in som 13:e gubbe av 27 startande och det lär jag vara nöjd med. Blev trött och det var roligt att rejsa MTB igen och som alltid är Västmanlands Cup en cykelfest för alla åldrar vilket är kul att se.

Idag är jag lite småseg i kroppen som sig bör men redan lite sugen på nummerlapp på styret snart igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s