Ett par ord om klubbmästerskapen i tempo

Hej på er vänner! Idag var det klubbmästerskap i tempo, möjligen den viktigaste tävlingen på hela året. I år var det också första gången som det inte kördes i en galen motvind vilket varit fallet dom två senaste åren, istället hade vi sida/sidamed vilket ju var ack så mycket snabbare.

Nu handlar ju KM till mångt och mycket om cykelhänget innan och efter men man vill ju samtidigt kräma ur det man har för dagen. Vi var 10 herrar till start och 8 damer om jag inte minns helt galet. Min plan är som alltid när starten går vid snickerifabriken i Kärsta att ta det lite lugnt och arbeta mig in i det hela, som alltid går den planen alltid i stöpet. I år visar såklart effektmätaren klart högre siffror än jag tänkt och dessutom är vinden inte helt gynnsam första halvan, det är först när vi närmar oss Tortuna (typ halvvägs) som vi får med sidamed och det börjar rulla på fort. Jag känner mig rätt halvkokt där och då och längtar efter att vi ska vika av i ännu mer sydlig riktning och få ännu mer vindskjuts. Lyckas mobilisera hyfsat på andra halvan och främst på det sega motlutet från Anundshög till målgången vid klubbstugan där det är lätt att vara svintrött och tappa massor.

Rullar in och blir till sist 4:a slagen och missar pallen med ynka 4 sekunder! Får ändå vara nöjd med min insats och vad jag krämade ur mig, snittar 258W (4,38W/kg) och håller 42,7 km/h i snitt, ändå eoner av tid bakom en svinstark Quintana som tar hem segern framför unge herr Ernst och evigt unge Flyckten.

En grym cykeldag helt enkelt…. mer sådant!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s