Fredag och det är mycket cross just nu!

Hej och god tacodag på er! Just nu är det som rubriken antyder mycket cross på agendan. Känns som att jag kör någon form av sista chansen träning inför vårat hemma-SM och jag har blivit rätt jäkla taggad. Det har varit roligt att cykla cross på riktigt och med riktigt menar jag på en bana som egentligen inte är hundraprocentigt byggd för en cykel med bockstyre och 33 mm breda däck och att cykla på en cross-cykel på en grusväg, det är något helt annat.

Igår körde jag 4 x 1 varv på vår Groopencross-bana (tillika SM-bana) och då tog jag i ordentligt kändes det som, blev trött och ändå hyfsat nöjd med hur jag cyklar rent tekniskt. Kände väl att jag borde kunna ligga på lite mer i kurvorna och sådär.

Idag efter jobbet rullade jag till banan igen och körde 5 varv på raken, inte med någon jättepush i åkningen men mer med fokus att hitta flyt och våga släppa på i kurvor och tekniska partier. Kändes bra och sjukt nog skiljde det bra mycket mindre i varvtider mot när jag pushade igår än jag hade trott. Så egentligen lönar sig en jämnare åkning, speciellt på en bana som ändå är så ”cyklig” som Groopencross är.

Fick ändå bra kvitton på tekniken idag så det känns som att jag på fyra veckor borde kunna förvalta det här till något hyfsat bra på SM. Detta är såklart under förutsättning att min skrotiga, knakande cross håller ihop. Drar härmed en rövare OM någon cykelaffär/leverantör/märke vill ”låna” ut en tävlingscross till mig fram till och över SM vore det awesome. Vad skulle ni få i retur? Omöjligt mycket exponering på mina sociala kanaler, om det är någon som mot förmodan skulle nappa så dra ett mail på swyzak@gmail.com.

Oavsett vad har det varit riktigt roligt att ännu en gång hitta tillbaka till cyclocrossen och nu mosar vi vidare mot SM, via fredagssoffan. Hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s