Onsdag och Zwiftrejs igår

Hej på er! Onsdag med värmebölja liksom, bara 9 minusgrader på mina tröga 39’ till jobbet imorse. Dom ruttna benen kan väl tillskrivas gårdagens Zwiftrejs delvis. Det kördes ett varv på Serpentine 8 i Watopia, i huvudsak grus som underlag och som jag skrev igår så hade jag läst att MTB skulle vara rätt cykelval. Jag hade bytt till det men när jag hoppade in i startfållan hade merparten av dom 30 cyklisterna ”vanliga” cyklar så jag bytte själv tillbaka precis innan start. Dumt då 4 av dom 7 första till sist körde på MTB.

Satt med bra men fick jobba en del helt klart, sedan gick vi in i första backen och där blev det slitsamma minuter. Fick släppa en liten lucka just innan toppen och orkade inte täta utför, lite av storyn för alla mina rejs. Min effekt över 1-5 minuter är för dålig helt enkelt. Så med dryga 17-18 km kvar av 27 km blev det jag med en engelsman på hjul. Försökte få honom att dra men så fort jag sänkte farten så sänkte han ännu mer, wheelsucker! Vi hade två cyklister med 20 sekunder upp till oss och när vi gick in i backe nummer två var det nere på 5 sekunder. Då gjorde jag ett gräv och körde på uppför, engelsmannen bet sig kvar men luckan bak ökade.

Efter backen försökte jag på nytt få fram honom för att dra utan lycka. Därmed gick dom två efterföljande cyklisterna ikapp med 3-4 km kvar, sedan försökte en av dom på en långrökare med 800-900 meter kvar så jag plockade hem och kunde sedan spurta ned dom. Kändes rättvist på något vis, slutade 7:a efter att ha dragit 4W/kg i 46’. Blev trött, fick ett bra pass men skulle såklart önskat att vara stark nog att kunna vara med i täten och fajtas, men det kommer väl… hoppas jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s