En gruskväll i mitten av maj

Hej på er! Ikväll har jag cyklat med min cross på grusvägar, alltså inte en gravelcykel på gravel. Utan en cykelcross på en grusvägen, eller flera grusvägar om man ska vara korrekt. Som ni förstår av inledningen så är jag ingen som slår volter och saluterar graveltrenden, visst folk får göra vad dom vill, men det har cyklats grusväg sedan urminnes tider och en cykelcross är fullt kapabel till att cykla där. Nu ska det här inte bli ett utlägg om en gren av cyklingen som försöker att visa sig så laid back att det nästan blir tvärtom utan ett inlägg om att jag cyklat grus. Sedan kan ni nästan genom mitt raljerande räkna ut att jag inte cyklade i flanellskjorta och baggies heller.

Nåväl, jag hade ju såklart inlett dagen i ottan med att cykla racer i 70’ till jobbet imorse, kallt men ack så vackert.

Så att jag kom ut på gruset ikväll var väl en ren bonus, men med tanke på att det vankas regn i flera dagar framåt så kändes det bra att få njuta lite av värme. Blev lite halvgnetigt då många av grusvägarna här nyligen blivit iordningställda efter vintern så dom är rätt tungrullade.

Lägg på en sedvanlig frisk vind så är det bra gnetfaktor på det hela. Skrapade ihop 83’ på kvällen sådär så det blev ju en rätt gedigen träningsdag. Väderläget för morgondagen gör nog att crossen får rulla igen, vägvalen oklara i skrivande stund.

Nu ska jag försöka sova, är ärligt lite spak efter två dagar med uppstigning klockan 04.15, lyxar med sovmorgon till 05.30 imorgon. Hörs.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s