Lite långt om två grejjor

Hej på er vänner! Så trillade jag väl till sist dit på Coviden jag också, efter två negativa självtester i veckan så testade jag positivt igår. Jag trodde helt ärligt att jag hade klarat mig från den, Cissi trillade dit för 1,5 vecka sedan och jag tog ett PCR-test förra veckan och fick ett negativt svar på det i söndags och trodde som sagt att faran var över men ack så fel jag hade. Nu har jag ändå mått bra, hade feber på tisdag eftermiddag och igår förmiddag, lite hosta och snuva men annars bra. Körde ett kort pass på Stagesbiken idag när Ester sov, bara en halvtimma med pacepartner C, kändes bra, ingen förhöjd puls eller något. Givetvis ska jag inte ösa på för fullt imorgon bara för det men ändå gott att veta att kroppen funkar.

Det var väl grej ett så nu går vi på grej två: jag sålde min mountainbike häromdagen och nu kanske alla vill läsa att jag har en ni på väg in men så är inte fallet. Jag har stött och blött det här beslutet så länge i mitt huvud nu och lika tråkigt som det nu är så är det alltid skönt att ha tagit beslutet. Jag har fått alldeles för ont i min artroshöft efter mina MTB-pass det här året för att det ska vara hållbart. Min höft är såklart inte i kanonform och när Ester fått några fler år på nacken så är det nog läge ett byta ut den och då är det defintivt slut med skogscyklande, vill inte klota i onödan med en höftledsprotes och i skogen får man vara beredd på att klota så är det.

Så då känns det roligare att någon annan ska få njuta av den där fina cykeln än att den står i garaget.

Det var lite långt om två grejjor så då förstår ni såklart att mitt huvudmål för säsongen att köra XCO-SM i Järfälla blir det inget av med. Tråkigt för det var verkligen något jag ville, men jag måste ta beslut för min kropp och för att cykla långsiktigt och det lär bli på landsvägen fortsatt.

Annars rullar väl föräldraledigheten på fint, jag och Ester har väl hittat ett karantänlunk där vi gjort räder till tomma lekparker och idag till pulkabacken.

En reaktion på ”Lite långt om två grejjor

 1. prens6306 januari 21, 2022 / 06:09

  Hej!
  Tråkigt att du måste sälja mtb:n!
  Jag har själv haft höftledsatros men för 5-6år sedan satte dom in en höftledsprotes och efter några månaders rehab så kunde jag åtet cykla i skogen. Läkaren till och med rekomenderade mig att göra det för det bygger muskler som skyddar höften, typ!
  Så det finns hopp för dig med om du behöver byta ut höftleden. Det går jätte bra att cykla tuff cykling i skog och mark med en protes, det känns som vanligt, ingen smärta alls!
  Ville bara säga det som en uppmuntran i fall du måste byta höft led nått tag!
  Tack för din fina blogg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s