Snötillvänjning på Kallecrossen

ska%cc%88rmavbild-2016-11-09-kl-14-32-48
Hej igen, två bloggposter på en dag, helt fantastiskt! Tränar man så får man väl skriva om det helt enkelt. Eftersom SM i Eksjö verkar avgöras under snöiga förhållanden så var ju planen som jag redan skrev igår att snurra på Kallecrossen och gnugga snökänslan. Då hade jag nog kanske inte räknat med att det skulle komma fullt så mycket snö som det ändå hade gjort. Bara att ta sig från jobbet till Kallecrossen var ett äventyr i sig som utmanade cross-tekniken vid några tillfällen.

Väl vid Kallecrossen så kan ni ju se hur det såg ut. Folk åkte pulka i den lilla sluttningen där vi kört skråkurvor och sedan kom den där idioten som cyklade på en cykel med bockstyre i snön. Varv på varv körde han, helt oförklarligt egentligen.

Tänjde lite på gränserna vid några tillfällen för var greppet för däcken (Chicane) satt. Eftersom bromsarna inte tog för fem öre så var det devisen: ”Foot out, flat out” som gällde. Eftersom man inte ens nådde ner till gräset under snön utan mer packade på snön så var det rätt oförutsägbart, till en början. Men sakta men säkert lär man sig att det faktiskt finns en gräns för greppet som är läsbar i lös snö. Kommer bli värre om det är packad snö då är det mer som att cykla på is.

Blev ändå en kul och smått lärorikt pass där fokus inte låg på att bli trött utan just att vänja sig vid snön. 40 minuter senare kunde jag stämpla in på jobbet igen, nöjd och glad.

Effektivt, träningen avklarad så jag och barnen kan njuta av att skotta snö och sånt där ikväll. Kanske plockar ner en pulka eller två från vinden också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s